ΜΠΑΣΚΕΤ

Προτάσεις Νίκης – Ολυμπιακού για το μπάσκετ

προτάσεις-νίκης-ολυμπιακού-για-το-μπ-89067

Τις προτάσεις τους για το μέλλον των πρωταθλημάτων μπάσκετ κατέθεσαν με επιστολές προς στην ΕΟΚ η Νίκη Βόλου και ο Ολυμπιακός Βόλου στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει αναπτυχθεί για τη νέα χρονιά.

Οι θέσεις και προτάσεις για τη νέα κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ από τη Νίκη που στη διακοπή κερδίζει άνοδο είναι: «Αξιότιμες/μοι, σε συνέχεια του εγγράφου που μας εστάλη τις προηγούμενες ημέρες, στην παρούσα επιστολή σας στέλνουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο ελληνικό μπάσκετ.

Σε ό,τι αφορά στην πρόωρη διακοπή των πρωταθλημάτων, η διοίκηση της Νίκης Βόλου βάζοντας ως προτεραιότητα την υγεία των εμπλεκομένων (αθλητές, προπονητές, διαιτητές, φίλαθλοι) είναι απολύτως σύμφωνη με την απόφασή σας.

Σε ό,τι αφορά στην τελική κατακύρωση της βαθμολογίας και στη λογική ότι έχουν ολοκληρωθεί τα 2/3 των αγώνων της χρονιάς, θεωρούμε πως δεν πρέπει να αδικηθούν οι ομάδες οι οποίες ήταν εντός των στόχων που είχαν θέσει στην αρχή της χρονιάς (άνοδος, παραμονή).

Θεωρούμε επίσης πως είναι απαραίτητη η οικονομική στήριξη της πολιτείας στη νέα προσπάθεια των ομάδων και ιδιαιτέρως των επαρχιακών, καθώς οι διοικητικοί παράγοντες που ασχολούνται με το αγαπημένο μας άθλημα έχουν υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα, όπως άλλωστε όλη η κοινωνία.

Επισημαίνουμε τέλος πως, μέσα από την κατάσταση αυτή, είναι ευκαιρία οι διοικητικές αρχές της καλαθοσφαίρισης και ιδιαιτέρως οι τοπικές ενώσεις να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να ρίξουν το βάρος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα (mini, παμπαίδες, παιδικό, εφηβικό) ούτως ώστε να γίνεται διεξαγωγή πρωταθλημάτων με περισσότερους αγώνες αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξέλιξη των νέων αθλητών που θα είναι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Ευχόμαστε μέσα από τη συνολική αυτή κρίση, οι αποφάσεις που θα παρθούν να είναι προς όφελος του αγαπημένου μας αθλήματος και να σημάνουν μια ολική αναγέννηση του μπάσκετ στην Ελλάδα, από τα θεμέλια των αναπτυξιακών ηλικιών μέχρι και τις κορυφαίες Εθνικές Κατηγορίες».

Η επιστολή του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 προς την ΕΟΚ αναφέρει τα εξής: «Σε συνέχεια του με Αριθμ. Πρωτ. 989/4/5/2020 εγγράφου, σας υποβάλλουμε τις προτάσεις μας σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης όπως προέκυψε μετά την απόφαση οριστικής διακοπής των Εθνικών Πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών. Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 και η Διοικούσα Επιτροπή της Ανδρικής ομάδας καλαθοσφαίρισης προτείνουν από κοινού:

1. Να επικυρωθεί ως τελική βαθμολογία αυτή που διαμορφώθηκε κατά τη διακοπή των πρωταθλημάτων.

2. Να προβιβαστούν στην ανώτερη κατηγορία ο 1ος και ο 2ος κάθε ομίλου.

3. Να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα.

4. Να ξεκινήσει αναδιάρθρωση όλων των κατηγοριών.

5. Να σχεδιαστεί ο τρόπος οικονομικής ενίσχυσης των ομάδων.

6. Κατά την άποψή μας με τον τρόπο αυτό θεωρούμε ότι διατηρούνται οι ισορροπίες δίκαιης αντιμετώπισης των ομάδων και συντηρείται το κίνητρο για τη συνέχιση της προσπάθειας παραγόντων και αθλητών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου