ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέθανε ο πρώην NBAer της Ρεάλ Μαδρίτης, Μαρκ ΜακΝαμάρα

πέθανε-ο-πρώην-nbaer-της-ρεάλ-μαδρίτης-μαρκ-97563

Tην τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 60 ετών ο Μαρκ ΜακΝαμάρα, παλαίμαχος άσος του NBA και πρωταθλητής με τους Φιλαδέλφεια 76ers, ο οποίος στο φινάλε της καριέρας του έπαιξε και στην Ευρώπη για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ΜακΝαμάρα λίγες εβδομάδες πριν από τα γενέθλιά του, έφυγε από τη ζωή έπειτα από ανακοπή καρδιάς βυθίζοντας σε θλίψη τον κόσμο του ΝΒΑ αλλά και την οικογένεια της Ρεάλ.

Ο ΜακΝαμάρα, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια από καρδιακά προβλήματα, γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου 1959 κι ήταν η 22η επιλογή στο NBA Draft του 1982 για τους Σίξερς, όπου παίζοντας στο πλευρό των θρυλικών Τζούλιους Ερβινγκ και Μόουζες Μαλόουν, κατέκτησε το πρωτάθλημα της σεζόν 1982-83.

Επίσης αγωνίστηκε σε Σακραμέντο, Σαν Αντόνιο, Ορλάντο και στους Λος Αντζελες Λέικερς. Συνολικά έπαιξε 278 ματς στο ΝΒΑ, ενώ δοκίμασε την τύχη του και στην Ευρώπη φορώντας τις φανέλες των Λιβόρνο, Μούρθια και Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1993 αλλά παρέμεινε κοντά στο μπάσκετ είτε ως βοηθός προπονητή στο κολεγιακό μπάσκετ είτε ως συνεργάτης σε ακαδημίες μπάσκετ στην Αλάσκα, ενώ δραστηριοποιήθηκε και με την παραγωγή ντοκιμαντέρ.

Για πολλά χρόνια θεωρείτο πως ενσάρκωνε τον ρόλο του Chewbacca στο κινηματογραφικό έπος του Τζορτζ Λούκας, Star Wars. Η αλήθεια είναι πως πράγματι βρέθηκε στο πλατό και γύρισε αρκετές σκηνές, ως αντικαταστάτης του ηθοποιού που έπαιζε τον Chewbacca έπειτα από ένα ατύχημα που είχε, αλλά οι σκηνές δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ στην ταινία που προβλήθηκε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου