ΜΠΑΣΚΕΤ

«Εσβησε» προδομένος από την καρδιά του o Παναγιώτης Καραγκούνης

εσβησε-προδομένος-από-την-καρδιά-το-130916

Σοκ στον Βόλο από τον αιφνίδιο θάνατο του γνωστού Βολιώτη επιχειρηματία και αθλητικού παράγοντα σε ηλικία 69 ετών

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ο αιφνίδιος θάνατος του Παναγιώτη Καραγκούνη, ιδιοκτήτη επιχείρησης αλίπαστων στη Β’ ΒΙΠΕ, γνωστού αθλητικού παράγοντα στον χώρο του τοπικού μπάσκετ.

Ο Παναγιώτης Καραγκούνης «έσβησε» από τη μία στιγμή στην άλλη σε ηλικία 69 χρόνων, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς. Σύμφωνα με τους οικείους του, ο εκλιπών δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ούτε είχε παραπονεθεί για κάτι. Το Σάββατο το πρωί ξύπνησε και είχε προγραμματίσει να βγει έξω για ψώνια του σπιτιού.

Η σύζυγός του τον βρήκε πεσμένο χωρίς αισθήσεις στο μπάνιο. Αμέσως άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως ο άτυχος επαγγελματίας ήταν ήδη νεκρός.

Σοκαρισμένοι οι δικοί του άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν, πως από τη μία στιγμή στην άλλη «έφυγε» ο δικός τους άνθρωπος. «Πάγωσε» η τοπική κοινωνία στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης. Ο Παναγιώτης Καραγκούνης ήταν ένας πολύ πετυχημένος επαγγελματίας στον χώρο του, ενώ είχε συνδέσει το όνομά του με σημαντικές στιγμές του τοπικού μπάσκετ. Άνθρωπος πάντα χαμογελαστός, προσιτός, με σημαντική κοινωνική προσφορά.

Επί πολλές δεκαετίες υπήρξε η «ψυχή» του τοπικού μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε από πολλές θέσεις, είτε ως αθλητής του ΓΣ Βόλου, του Μαγνησιακού και αργότερα ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ.

Πρωτοξεκίνησε ως αθλητής στον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου το 1967 με μια παρέα πέντε παιδιών σαν αθλητής μπάσκετ. Την εποχή εκείνη υπήρχε μια αδράνεια στα τμήματα του Συλλόγου έτσι η παρέα αυτή ανέλαβε να αναδιοργανώσει το τμήμα.

Μετά τον ορισμό νέου Δ.Σ. ο Παναγιώτης ξεδιπλώνοντας τις πτυχές του μεγάλου ταλέντου του ασχολούμενος με μεγάλη επιτυχία εκτός από το μπάσκετ με το στίβο αλλά και το βόλεϊ, βοηθώντας σημαντικά τον Σύλλογο. Αγωνίσθηκε σε τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ από το 1967-1971 και από το 1974-1980 στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Διατέλεσε επίσης προπονητής μπάσκετ παιδικής ομάδας 1975-1980 και οδήγησε την ομάδα του ΓΣΒ τρεις φορές σε πανελλήνιους προκριματικούς αγώνες. Την περίοδο 1981 – 1983 ήταν προπονητής της εφηβικής και της αντρικής ομάδας.

Από το 1967 – 1971 συμμετείχε σε διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου πάλι με τα χρώματα του ΓΣΒ με σημαντικές διακρίσεις. Την περίοδο 1984-1985 διατέλεσε εξωδιοικητικός έφορος μπάσκετ, ενώ από το 1985 μέχρι σήμερα παρέμενε μέλος του Συλλόγου.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατό του εκδόθηκαν από πολλά σωματεία, ενώ η ΕΣΚΑΘ της οποίας ήταν μέλος του ΔΣ, εκτός όλων των άλλων αποφάσισε να διαθέσει ποσό 100 ευρώ στο Ορφανοτροφείο στη μνήμη του. Δωρεά ποσού 200 ευρώ επίσης στο Ορφανοτροφείο ανακοίνωση η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, εκφράζοντας αμφότερες τη θλίψη τους για τη μεγάλη απώλεια.

«Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του Παναγιώτη Καραγκούνη. Το Δ.Σ εκφράζει την θλίψη του και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάσει. Καλό σου ταξίδι Φίλε Παναγιώτη», επισημαίνει ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εκδόθηκε επίσης από το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «παρ’ όλο που οι μεγάλες του μπασκετικές αγάπες υπήρξαν ο Μαγνησιακός και ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου, βοήθησε πολύ τη Νίκη Βόλου και με τις πολύτιμες συμβουλές του» αλλά και από την ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού Βόλου που επισημαίνει: «Χάθηκε ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, φίλαθλος της καλαθοσφαίρισης με καθαρό και μακροχρόνιο αποτύπωμα στα μπασκετικα δρώμενα της Μαγνησίας. Αθλητής, προπονητής, παράγοντας με άποψη και προσφορά. Κοινωνικά εξαίρετος οικογενειάρχης, πετυχημένος επιχειρηματίας προσέτρεξε πάντα σε βοήθεια ανεξάρτητα συλλογικής προέλευσης και σωματειακών προπονήσεων. Από τη Γειτονιά των Αγγέλων σίγουρα θα ανησυχεί για την πρόοδο όλων μας». Τον Παναγιώτη Καραγκούνη «αποχαιρέτησε» επίσης η Ανάληψη με συλλυπητήρια ανακοίνωσή της, αναφέροντας: «Αποχαιρετάμε τον προπονητή μας που επί σειρά ετών στάθηκε στο τιμόνι του ΑΕΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΒΟΛΟΥ προσφέροντας τις υπηρεσίες του, μα πάνω απ’ όλα την αγάπη του για τα παιδιά και το άθλημα. Το μπάσκετ σήμερα έχασε μια τεράστια προσωπικότητα».

Πολλά επίσης ήταν τα συλλυπητήρια μηνύματα που απεύθυναν μέσω από τα social media τοπικοί παράγοντες του μπάσκετ, αθλητές, σωματεία και άνθρωποι του επιχειρείν που γνώριζαν τον εκλιπόντα.

H ημέρα της κηδείας του άτυχου Παναγιώτη Καραγκούνη θα ανακοινωθεί την Κυριακή.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου