ΔΙΕΘΝΗ

Κόμπι Μπράιαντ: Πώς έπεσε το ελικόπτερο, γιατί το προτιμούσε

κόμπι-μπράιαντ-πώς-έπεσε-το-ελικόπτερ-222976

Ο Κόμπι Μπράιαντ ο θρύλος του μπάσκετ δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή. Το ελικόπτερο του συνετρίβη και πήρε μαζί του 9 ζωές. Ο Κόμπι «έφυγε» μαζί με την 13χρονη κόρη του και ακόμη 7 άτομα.

Τα ξένα ΜΜΕ μεταφέρουν ότι το ελικόπτερο του θρύλο του NBA, του ανθρώπου που έγινε… μύθος στην χώρα του, συνετρίβη λόγω της πυκνής ομίχλης στην Καλαμπάσα. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες και το ελικόπτερο που σηκώθηκε από το αεροδρόμιο Τζον Γουέιν έπεσε περίπου μία ώρα μετά. Το AP μεταφέρει ότι ελάχιστα πριν πέσει στον λόφο στροβίλιζε. Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει για τις άσχημες καιρικές συνθήκες και την χαμηλή ορατότητα, έστειλαν ειδοποίηση στον πιλότο του Sikorsky S-76 να αλλάξει διαδρομή. Το ελικόπτερο επέστρεψε από βορειοδυτικά, νοτιοανατολικά στα 2.000 πόδια. Σύμφωνα με το ραντάρ έχασε ύψος, έπεσε στα 1.400 και βρέθηκε στο λόφο με 184 μίλια. Μάλιστα, λόγω των κακών συνθηκών απαγορεύθηκαν οι πτήσεις ελικοπτέρων στην περιοχή, αλλά ήταν… αργά για την πτήση του Κόμπι.

Η ομίχλη έπαιξε καθοριστικό ρόλο

Βεβαίως και θα γίνουν έρευνες για το αν σημειώθηκε και μηχανική βλάβη στο αγαπημένο ελικόπτερο του Μπράιαντ, αλλά και στο ιστορικό συντήρησης του. Ομως οι πρώτες εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι η ομίχλη έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Στο ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ, εκτός του 41χρονου και της 13χρονης κόρης του Τζιάνα, ήταν ο προπονητής μπέιζμπολ του κολεγίου Orange Coast, Τζον Αλτομπέλι, μαζί με την σύζυγό του, Κέρι και την κόρη τους, Αλίσα, η οποία έκανε προπονήσεις μαζί με την κόρη του Κόμπι Μπράιαντ, στην ακαδημία μπάσκετ που άνοιξε στην Καλιφόρνια. Τον θάνατο των τριών προσώπων επιβεβαίωσε το κολέγιο, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό, ποιοι άλλοι βρίσκονταν μέσα στο μοιραίο ελικόπτερο.

Γιατί προτιμούσε να παίρνει ελικόπτερο ο Μπράιαντ

Ο Κόμπι Μπράιαντ μπορεί να είχε μια αμύθητη περιουσία, μπορεί να είχε… ότι ήθελε, μπορεί να ήταν ακόμη και κάτοχος Ferrari, αλλά προτιμούσε τα ελικόπτερα. Και αυτό διότι δεν άντεχε την κίνηση στους δρόμους των μεγαλουπόλεων των ΗΠΑ.

Πριν λίγα χρόνια ο Μπράιαντ είχε εξηγήσει για το θέμα «Το ελικόπτερο το χρησιμοποιώ για τη μετακίνησή μου από το σπίτι στο γήπεδο των Λέικερς στους εντός έδρας αγώνας, γιατί έτσι γλιτώνω την κίνηση στο δρόμο και διατηρώ φρέσκο το σώμα μου. Η απόσταση που πρέπει να οδηγήσω από το σπίτι μου στο Newport Coast έως το Staples Center είναι μεγαλύτερη από 45 μίλια και αυτό όταν έχει πολύ κίνηση είναι επίπονο για το σώμα μου. Ολο αυτό το καθισιό, τόση ώρα. Γι αυτό και χρησιμοποιώ το ελικόπτερο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου