ΜΠΑΣΚΕΤ

Στον Βόλο χτυπά η καρδιά του μπάσκετ

στον-βόλο-χτυπά-η-καρδιά-του-μπάσκετ-426782

Παρέλασαν οι εθνικές ομάδες των αθλητών, που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που κατέκλυσε την παραλία

Στον Βόλο χτυπά από σήμερα η καρδιά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ. Την έναρξη της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, που θα διαρκέσει έως τις 4 Αυγούστου, σηματοδότησε η λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου μπροστά από το Ηρώο, με παρέλαση των εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, εντυπωσιακά βεγγαλικά και πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου, που έσπευσε να χειροκροτήσει τους αθλητές και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία στο αγωνιστικό κομμάτι που ξεκινά σήμερα.

Την έναρξη της εκδήλωσης σηματοδότησε η παρέλαση των εθνικών ομάδων των αθλητών, η οποία ξεκίνησε από το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος και κατευθύνθηκε στον χώρο της τελετής. Των εθνικών ομάδων προηγήθηκε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου η οποία συνόδευσε μουσικά την παρέλαση με ήχους κομματιού του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος έκανε την τιμή στην ορχήστρα να της παραχωρήσει το δικαίωμα χρήσης του κομματιού του για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Στην περιοχή του λιμανιού και έως το ύψος του Κορδονιού έπλεε το ιστορικό πλοίο της Αργούς.

Με τη συγκέντρωση των αθλητών στον χώρο της εκδήλωσης έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού και των επισήμων εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της FIBA. Ο οικοδεσπότης της πόλης, δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μίλησε για ένα στοίχημα που θα κερδίσει η πόλη. «Φιλοξενούμε μία από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις και ελπίζουμε να αποτελέσει την αφετηρία για μία σειρά άλλων. Ο Βόλος άλλωστε έχει μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέος ευχόμενος καλή επιτυχία στους αθλητές.

Στην τελετή έναρξη παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τις σχολές χορού Break A Move και Antigravity Dance Lab σε χορογραφίες των Εύα Παπαπαναγιώτου, Κωνσταντίνου Πανόπουλου και Μιχάλη Μιχαηλίδη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε σύγχρονο χορό, aerial dance και brake dance, όλα με έμπνευση από το άθλημα του Μπάσκετ, τις προσπάθειες των παικτών του και την αγάπη τους για την αθλητική ζωή.

Ακολούθησε εμφάνιση live μπάντας με κυρίαρχο όργανο το τσέλο και επικεφαλής τον διπλωματούχο και καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Θέμη Βαγενά και η τελετή ολοκληρώθηκε με την επίσημη κήρυξη έναρξης του πρωταθλήματος από εκπρόσωπο της FIBA και εντυπωσιακά βεγγαλικά με τη συνοδεία των ήχων της live μπάντας.

Από σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξάγεται στους αγωνιστικούς χώρους των κλειστών γυμναστηρίων Νέας Ιωνίας και Πορταριάς, όπου οι κάτοικοι και επισκέπτες του Βόλου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις εντυπωσιακές προσπάθειες των αθλητών και να στηρίζουν με την παρουσία τους την Εθνική μας Ομάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου