ΜΠΑΣΚΕΤ

Την Τετάρτη τα σπουδαία… για το τμήμα μπάσκετ της Νίκης

την-τετάρτη-τα-σπουδαία-για-το-τμήμα-μ-488977

Την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση αναφορικά με το μέλλον της μπασκετικής Νίκης. Το κυανόλευκο τμήμα σε ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη χτύπησε το καμπανάκι κινδύνου διά χειρός Μπάμπη Τουτουντζόγλου, με τον πρόεδρο της Δ.Ε. να αφήνει ανοικτό πλέον το παράθυρο αποχώρησης τόσο του ίδιου όσο και των υπολοίπων μελών, που «έτρεξαν» τα τελευταία τέσσερα χρόνια την ομάδα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μετά τη φετινή σεζόν και τον υποβιβασμό της ομάδας στη Γ’ Εθνική ο κ. Τουτουντζόγλου συνεχίζει να ζητά βοήθεια οικονομική και όχι μόνο, προκειμένου το τμήμα να κάνει και πάλι πρωταθλητισμό. Εάν δεν έρθει η επιθυμητή βοήθεια τότε η πόρτα για εκείνον και τους συνεργάτες του θα ανοίξει, μιας και όπως επανέλαβε η κούραση είναι μεγάλη.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου τόνισε πως θα υπάρξει συνάντηση με εκείνους που εξέφρασαν την επιθυμία να ασχοληθούν με την ομάδα την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ αναφερόμενος στη βοήθεια του Ερασιτέχνη σχολίασε πως ήταν μηδενική κυρίως επειδή εκείνος δεν τη ζήτησε.

Μιλώντας για την ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας σχολίασε: «Έγινε μια συζήτηση όπως την είχα προαναγγείλει σχετικά με το μέλλον του μπάσκετ της Νίκης διότι με το τέλος της φετινής χρονιάς η κούραση και η κόπωση η δική μου καθώς και των συνεργατών μου έφθασε στα κόκκινα. Αυτό είχε ως συνέπεια να μην μπορούμε να συνεχίσουμε όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και ζήτησα τη βοήθεια του κόσμου, τη διοικητική πλέον στήριξη, για να συνεχίσουμε. Πλέον θεωρώ ότι η βοήθεια είναι επιβεβλημένη αν προκύψει βοήθεια θα συνεχίσουμε, αν όχι δυστυχώς εγώ θα αποχωρήσω. Η βοήθεια που θα προκύψει θέλω να είναι σε ένα τριετές πλάνο με όραμα και όρεξη για δουλειά, θεωρώντας πως το πλάνο που είχαμε θέσει από το ξεκίνημα τελείωσε, άρα πρέπει να βάλουμε νέους στόχους με πιο ισχυρή διοίκηση κι αν θέλουμε να ανεβούμε αγωνιστικά επίπεδα πρέπει να ανέβουμε και διοικητικά».

Για το αν υπήρξε ενδιαφέρον και τις επόμενες κινήσεις:«Υπήρχαν παιδιά που ήρθαν εκείνη τη μέρα και ενδιαφέρθηκαν. Εφόσον την Τετάρτη που θα κάνουμε ένα Δ.Σ. δούμε πως πληρούνται κάποιες προδιαγραφές για να κάνουμε κάτι όπως το έχουμε στο μυαλό μας, θα συνεχίσουμε. Το να μείνω ακόμη μία χρονιά, να τρέξω, να ρίξω χρήμα και του χρόνου τέτοια εποχή να πάει άλλη μία χρονιά χαμένη και στον… κουβά, δεν υπάρχει νόημα. Αν προκύψει ισχυρό Δ.Σ. όπως το φαντάζομαι και όπως πρέπει να λειτουργεί θα συνεχίσουμε για να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα. Αυτός είναι ο σκοπός μου και ο ρόλος που θέλω να έχω σαν πρόεδρος της Δ.Ε. Να έχω στόχους που συμβαδίζουν με την ποιότητα και την ιστορία της ομάδας».

Για το αν θα είναι κοντά στην ομάδα εφόσον δεν υπάρξει ενδιαφέρον και για το αν θα υπάρξει μαζική αποχώρηση και των υπολοίπων μελών τόνισε: «Είμαι διατεθειμένος να φύγω και να αναλάβει κάποιος άλλος αλλά και πάλι θα είμαι κοντά για να προσφέρω ότι και τώρα σαν πρόεδρος. Ολα τα παιδιά είναι κουρασμένα και θεωρώ πως όλοι θα αποχωρήσουν».

Ο κ. Τουτουντζόγλου απάντησε αρνητικά στη συνέχεια για το εάν υπήρξε ενδιαφέρον από την Ερασιτεχνική Νίκη, τονίζοντας πως θα έπρεπε ο Ερασιτέχνης να βρίσκεται δίπλα στα τμήματα εφόσον υπάρξουν αποχωρήσεις παραγόντων, αναφερόμενος και στον Κώστα Τσαρνά, που αποχώρησε από το τμήμα πόλο. Μεταξύ άλλων σχολίασε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα ήταν ο Ερασιτέχνης να προστατεύσει ένα τμήμα. Ο ερασιτέχνης θα πρέπει να διασφαλίζει τη λειτουργία του τμήματος. Να υπάρχει στήριξη από τον εκάστοτε ερασιτέχνη γιατί κάποια τμήματα είναι το σήμα κατατεθέν ενός συλλόγου».

Για τις επικείμενες εκλογές του Ερασιτέχνη κι αν σκοπεύει να είναι εκ νέου υποψήφιος: «Δεν σκέφτομαι να ξανακατέβω. Δεν θέλω. Θεωρώ ότι πέραν από το μπάσκετ δεν μπόρεσα να προσφέρω στον Ερασιτέχνη αυτά που ήθελα. Δεν είχα την τεχνογνωσία για να προσφέρω. Ακόμη κι ότι το τμήμα δεν βοηθήθηκε από τον Ερασιτέχνη, ίσως βαραίνει και εμένα, που ποτέ δεν ζήτησα βοήθεια γιατί είμαι ένα άτομο υπερήφανο. Δεν κλάφτηκα για να λέω βοηθήστε μας. Ο Ερασιτέχνης είχε και κάποια θέματα που έπρεπε όλοι να συμβάλλουμε οπότε αυτά τα επωμίστηκα εγώ εις βάρος μου αλλά για το καλό του Ερασιτέχνη».

Για τον τρόπο που θέλει να βοηθηθεί με την έλευση νέων ατόμων: «Ήμουν ξεκάθαρος. Πλέον είναι και η οικονομική βοήθεια που ζητάω. Δεν μπορεί να βάζω το 70-80% εγώ για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια. Αυτά που είπα στη συνάντηση έχουν να κάνουν για τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κάποια στιγμή υπάρχει και κούραση σε αυτούς που πάμε και ζητάμε χορηγία. Αν υπήρχε μια μεγαλύτερη εκπροσώπηση της Δ.Ε. ενδεχομένως δεν θα είχαμε το πρόβλημα».

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ επεσήμανε: «Αν προκύψει κάτι καλό στόχος είναι μόνο ο πρωταθλητισμός. Το ειδικό βάρος της Νίκης είναι μεγάλο, θα ασχοληθώ μόνο και μόνο για να πάει η ομάδα ένα σκαλί παραπάνω. Δεν είναι το όραμα μου μόνο η συμμετοχή στη Γ’ Εθνική».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου