ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο Μόναχο με Μπάγερν

στο-μόναχο-με-μπάγερν-710748

Λίγες ώρες μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ (79-70) από τον Παναθηναϊκό, η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε για το Μόναχο, ενόψει της αναμέτρησης με την Μπάγερν, απόψε στις 21:30, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι ερυθρόλευκοι μετρούν 3 διαδοχικές ήττες στη διοργάνωση, αρνητικό σερί στο οποίο θα προσπαθήσουν να… βάλουν τέλος, απέναντι σε μία ομάδα που έχει το ίδιο ρεκόρ νικών – ηττών (3-4) με τους Πειραιώτες.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν υπολογίζει στον Αξελ Τουπάν, ο οποίος όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (18/11) θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 10 ημέρες. «Να γυρίσουμε υπέρ μας την κατάσταση» έστειλε μήνυμα ο τεχνικός του Ολυμπιακού, πριν την αναχώρηση της αποστολής για τη Γερμανία και πρόσθεσε σχετικά με τη σημερινή αντίπαλο: «Είναι ομάδα που παίζει δυνατή άμυνα και προσπαθεί να βάλει πίεση σε εσένα και να δημιουργήσει καταστάσεις μέσα από την άμυνά της. Είναι παίκτες που παίζουν ένα σημαντικό χρονικό διάστημα μαζί και για αυτό εκτός από την άμυνα είναι αποτελεσματικοί και στην επίθεση. Οπότε εμείς θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλή δουλειά και στις δύο πλευρές του γηπέδου».

Σε ερώτηση για το πώς σχεδιάζει να περιορίσει τον Νιχάντ Ντέντοβιτς, ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε: «Είναι ένας από τους πολλούς σημαντικούς παίκτες που έχει η Μπάγερν. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε πολλές διαφορετικές θέσεις, έχει καλό ύψος, όμως, δεν είναι ο μόνος που θα πρέπει να περιορίσουμε. Πραγματικά πιστεύω πως το σημαντικό είναι να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι μας, στο τι πρέπει εμείς να κάνουμε και πώς πρέπει να παίξουμε. Επαναλαμβάνω, θα πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση για να πάρουμε τη νίκη».

Η έως τώρα πορεία των «ερυθρολεύκων» δεν ήταν αυτή που άπαντες προσδοκούσαν, όμως ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι αισιόδοξος για το μέλλον: «Πρώτα από όλα, έχω να πω πως προφανώς δεν είμαστε χαρούμενοι με αυτό. Αυτό είναι δυστυχώς μέρος της σεζόν, κάποια στιγμή πρέπει να το περάσεις. Μπορείς να ελπίζεις πως έχεις την ικανότητα να αντιδράσεις σε αυτό, να μάθεις από αυτό και να γυρίσεις την κατάσταση υπέρ σου. Ότι όσο θα προχωράς τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα και αυτό πιστεύω πως θα γίνει».

Όταν του υπενθύμισαν πως το 2014 που είχε κατακτήσει τη Euroleague, η τότε ομάδα του, Μακάμπι Τελ Αβίβ, είχε κάνει ένα ανάλογα άσχημο ξεκίνημα στην διοργάνωση, σχολίασε: «Έχω βρεθεί σε τόσες ομάδες όλα αυτά τα χρόνια, που δεν μπορώ να θυμηθώ κάθε τέτοια κατάσταση με λεπτομέρεια. Αυτό που αναφέρατε είναι πιθανότατα αλήθεια… Όμως, είμαστε νέα ομάδα και το πρόγραμμα ήταν αρκετά δύσκολο. Δουλειά μου είναι να κρατήσω τους πάντες ενωμένους, να μάθουμε μέσα από αυτές τις καταστάσεις, να δούμε τι κάναμε σωστά και τι λάθος και να προχωρήσουμε με επιτυχίες. Σίγουρα αυτό θα κάνω…».

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν ο Ισπανός Χουάν Κάρλος Γκαρθία, ο Τούρκος Εμίν Μογκούλκοτς και ο Γάλλος Ζοσέφ Μπισάνγκ.

Αμφίβολος για ΣΕΦ ο Γιούλ

Ένα πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε στο ματς με την Χίμκι θα κρατήσει εκτός δράσης για ένα διάστημα τον Σέργιο Γιούλ, όπως αποκάλυψε ο Πάμπλο Λάσο στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αποψινού ματς με την Γκραν Κανάρια.

«Πρέπει να κρατήσουμε εκτός τον Σέρχιο για λίγες ημέρες. Δεν μπορώ να πω περισσότερα τώρα αλλά έχει ένα πρόβλημα στο γόνατο. Όμως δεν έχει καμία σχέση με τον σοβαρό τραυματισμό που αντιμετώπισε πέρυσι», σχολίασε ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρότι δεν διευκρινίστηκε το διάστημα που θα μείνει εκτός δράσης ο έμπειρος γκαρντ, αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του και στο ματς της ερχόμενης Πέμπτης (22/11) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

«Θα ήταν λάθος να πιέσουμε τις καταστάσεις και να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες που θα καθυστερήσουν την επάνοδό του. Σίγουρα θα θέλει να με… σκοτώσει που θα δεν θα παίξει αλλά θα ήταν καλύτερα για εκείνον να μείνει για λίγο εκτός. Δεν είναι κάτι το σοβαρό. Ο Τόμπκινς από την άλλη πάει καλύτερα και θα δούμε αν θα παίξει με την Γκραν Κανάρια», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πάμπλο Λάσο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου