ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκος Παππάς: «Ο καθένας να διαβάζει, να ψάχνεται, να ανησυχεί»

νίκος-παππάς-ο-καθένας-να-διαβάζει-να-757524

Συνέντευξη στον ΦΟΙΒΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Μέχρι την κόρνα της λήξης με τον Νικόλα δεν θα πλήξεις», απαγγέλουν οι ActiveMember σε ρυθμούς lowbap, στο τραγούδι του δημοφιλούς συγκροτήματος που αφορά στην -μπασκετική- ζωή του Νίκου Παππά.

Μπορεί η ολιγόλεπτη συνομιλία μας το βράδυ της Τρίτης, μετά το τέλος της φιλικής νίκης του ΠΑΟ επί του Άρη στο κλειστό Γυμναστήριο Πορταριάς – Μακρινίτσας, να μην είχε τη διάρκεια ενός αγώνα, ωστόσο ο χρόνος ήταν σίγουρα ποιοτικός με τον 28χρονο σούτινγκ γκαρντ που φέτος ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό, να μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ παίζοντας μπάσκετ εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ.

Συνειδητοποιημένος κοινωνικά άνθρωπος που παρά την επιτυχία του δεν πετά σε κάποια μακρινή στρατόσφαιρα, ο Νίκος Παππάς είναι από τους Έλληνες που δείχνει με ενέργειές του (υπογραφή κειμένου αλληλεγγύης στην Ηριάννα από προσωπικότητες των σπορ, συμμετοχή σε εκδηλώσεις της ΚΝΕ, δημιουργία γηπέδου μπάσκετ στις φυλακές Κορυδαλλού) πως ο ρόλος του αθλητή μπορεί να ξεπερνά τα στενά όρια ενός αθλήματος.

Μία από τις πιο βαρυσήμαντες ομάδες της Ευρώπης, ο μπασκετικός Παναθηναϊκός, βρέθηκε για μία εβδομάδα στην Πορταριά στο πλαίσιο της προετοιμασίας του. Ο πρώτος σκόρερ της σεζόν 2012-2013 στην Α1 με τον Πανιώνιο και κάτοχος συνολικά επτά τίτλων με τους «πράσινους», αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια όσον αφορά την παρουσία του «Εξάστερου» στο Βουνό των Κενταύρων, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους φιλάθλους της επαρχίας για τη στήριξή τους.

Ακόμα, απαντά καταφατικά, ύστερα από την επιμονή μας, στην ερώτηση αν θα αντάλλαζε ένα πρωτάθλημα με μία Ευρωλίγκα που του λείπει, ενώ η συζήτηση αποκτά και κοινωνικό υπόβαθρο συμβουλεύοντας τα παιδιά να διαβάζουν, να ψάχνονται και να ανησυχούν.

Για το τέλος, ζητήσαμε ένα σχόλιό του, αναφορικά με τη μη κλήση του από τον ομοσπονδιακό προπονητή Θανάση Σκουρτόπουλο για τους αγώνες της Β’ προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις εντυπώσεις του από το Πήλιο κατά την περίοδο της προετοιμασίας: «Το μέρος είναι πολύ όμορφο καθώς και οι εγκαταστάσεις στις οποίες αθλούμαστε και μένουμε. Και ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει όπως είδατε και τις προάλλες (σ.σ. στην ανοιχτή προπόνηση της Κυριακής) που ήρθαν 700 άτομα. Οι κατάλληλες συνθήκες για να κάνουμε τη δουλειά μας».

Αν θα αντάλλαζε ένα πρωτάθλημα με μία Ευρωλίγκα: «Ευρωλίγκα δεν έχω κατακτήσει. Προφανώς και όλος ο κόσμος θα προτιμούσε μία Ευρωλίγκα από ένα πρωτάθλημα. Μακάρι να μπορείς να τα πάρεις και τα δύο. Αν θέλεις απάντηση στην ερώτηση, σίγουρα θα τ’ αντάλλαζα».

Για την κοινωνική του συνειδητοποίηση: «Δεν το κάνω επιτηδευμένα, εκφράζομαι όπως νιώθω και από εκεί και πέρα, άμα αυτό δημοσιοποιείται είναι δικό σας θέμα (σ.σ. των δημοσιογράφων)».

Στην επισήμανσή μας ότι οι πράξεις του ίσως αποτελούν ένα υγιές παράδειγμα για τα μικρά παιδιά, σχολίασε: «Δεν χρειάζεται να έχουν παράδειγμα τα μικρά παιδιά. Πρέπει να έχουν τους γονείς τους όπως είχα κι εγώ, οι οποίοι με έκαναν λίγο πιο ανήσυχο άνθρωπο, να προβληματίζομαι για διάφορα θέματα πέραν του αθλητισμού. Μακάρι να συμβαίνει κι αυτό αλλά ούτε να το επιβάλλω σε κανέναν ούτε να εμπνευστούν από εμένα θέλω. Ο καθένας να διαβάζει, να ψάχνεται, να ανησυχεί και, αν μπορεί, να βοηθά κόσμο».

Για τα φετινά δεδομένα στον «Εξάστερο»: «Ήρθανε καινούριοι παίκτες, βασικοί φύγανε. Άρα, θέλει λίγο δουλειά η ομάδα ακόμα. Είμαστε σε ένα αρχικό στάδιο. Θεωρώ ότι στο ξεκίνημα της σεζόν θα είμαστε έτοιμοι. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Οι παίκτες είναι καλοί. Θα δείξει στο γήπεδο».

Για τη μη κλήση του στην Εθνική Ομάδα: «Αυτό ήταν δεδομένο, δεν περίμενα να κληθώ κιόλας. Η αλήθεια είναι ότι ευτυχώς υπάρχουν υποχρεώσεις με τον Παναθηναϊκό, είναι πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας και, καλώς ή κακώς, είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου