ΜΠΑΣΚΕΤ

Αγιασμός για τη Νίκη Βόλου

αγιασμός-για-τη-νίκη-βόλου-757528

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Τον καθιερωμένο της Αγιασμό τέλεσε χθες στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας η ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, με τις ευχές του πατρός Ιωάννη Αναστασίου να τη συντροφεύουν πλέον στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Με πορεία πρωταθλητισμού και συνεχόμενες ανόδους η Νίκη παρουσιάζεται ακόμη πιο δυνατή και πιο βολιώτικη τη φετινή σεζόν. Πέραν από τον Αγιασμό ακολούθησε και ανοιχτή προπόνηση για τους φίλους της ομάδας, ενώ την παράσταση έκλεψε ο π. Ιωάννης, ο οποίος δεν δίστασε να δοκιμάσει την τύχη του με την «πορτοκαλί θεά», ευχόμενος από μεριάς του, ακόμη περισσότερες νίκες και επιτυχίες τόσο στους καλαθοσφαιριστές, όσο και στη Δ.Ε. του τμήματος, που έδωσε το «παρών».

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ των κυανόλευκων Μπάμπης Τουτουντζόγλου μίλησε ενόψει της νέας περιόδου και αρχικά ανέφερε: «Να έχουμε υγεία, να είμαστε γεροί και δυνατοί και οικογένεια, γιατί μόνο αν είσαι οικογένεια μπορείς να πας μπροστά. Είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε σ’ ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό, αυτό της Β’ Εθνικής. Θεωρώ ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για την ομάδα, θεωρώντας ότι στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Θεωρώ ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε να έχουμε μια πολύ καλή πορεία, όπως και πέρυσι. Το κυριότερο, ο κόσμος να χαρεί καλό, ποιοτικό μπάσκετ, όχι μόνο από τη δική μας ομάδα, αλλά και από τις υπόλοιπες που ανήκουν στη Β’ Εθνική και θα έρθουν στον Βόλο να αγωνιστούν. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι πολύ δυνατό, είναι μια κατηγορία, αν όχι επαγγελματική, ημιεπαγγελματική. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κόσμο του Βόλου που διψά για μπάσκετ να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, που είναι μια προσπάθεια λίγων, η οποία απευθύνεται σε πάρα πολλούς.

Είναι μια χρυσή ευκαιρία αυτές οι προσπάθειες να στηρίζονται, για να έχουμε καλύτερες μέρες για τον αθλητισμό της πόλης μας».

Για το αν περίμενε την πορεία πρωταθλητισμού των τελευταίων χρόνων: «Δεν περίμενα να είμαστε σε δύο χρόνια στη Β’ Εθνική, ήταν ένα σενάριο που ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Ήμασταν όμως συνεπείς σε αυτό και αποδείξαμε ότι δεν ήμασταν μια φωτοβολίδα. Η επιτυχία δεν είναι μόνο να ανεβείς, είναι να διατηρηθείς εκεί που είσαι. Η επιτυχία είναι να διατηρήσουμε το μπάσκετ του Βόλου σε υψηλό επίπεδο. Τότε μόνο θα είμαστε επιτυχημένοι, ακόμη δεν είμαστε».

Για τα διαρκείας: «Στα διαρκείας το ρεκόρ έχει σπάσει, πάμε να καταρρίψουμε κάθε ρεκόρ πώλησης. Ο κόσμος ανταποκρίνεται, όπως ανταποκρίθηκε και πέρυσι. Και οι χορηγίες και τα διαρκείας είναι κάτι που χρειάζεται η ομάδα για να αντεπεξέλθει οικονομικά, γιατί καλώς ή κακώς είναι βασικό κομμάτι».

Για τον «εμπλουτισμό» του ρόστερ με περισσότερους Βολιώτες: «Το πολύ έντονο βολιώτικο στοιχείο της ομάδας είναι μια ακόμα επιτυχία της διοίκησης. Το 90% της Νίκης Βόλου, βασίζεται σε παίκτες ή προπονητές Βολιώτες» για να προσθέσει: «Ο κόσμος που στηρίζει τη Νίκη Βόλου, δεν στηρίζει μόνο μια προσπάθεια, αλλά και κάποιες οικογένειες αθλητών της Νίκης Βόλου που αμείβονται και αυτά τα χρήματα ξαναγυρίζουν σε αυτούς που τα έχουν δώσει. Είναι μια ακόμα επιτυχία, ότι όλα αυτά τα χρήματα ξαναγυρίζουν στην ίδια μας την πόλη και τους Βολιώτες επιχειρηματίες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου