ΜΠΑΣΚΕΤ

Πασκουάλ: «Στην καλύτερη στιγμή της η Μπαρτσελόνα»

πασκουάλ-στην-καλύτερη-στιγμή-της-η-μ-166570

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν θέλει ούτε… να θυμάται την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη, όταν είχε ηττηθεί με 98-71, με το εναρκτήριο τζάμπολ της σεζόν στη Euroleague. Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα και νυν του Παναθηναϊκού υπογράμμισε πως οι Καταλανοί βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή τους αυτή τη στιγμή, πριν το ματς στο ΟΑΚΑ, σήμερα Πέμπτη (11/1, 21:00). Η απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες δεν επιτρέπει στον Πασκουάλ να εφησυχάσει, όπως εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής.

Ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε: «Παίξαμε απαίσια στη Βαρκελώνη. Είναι μία διαφορετική στιγμή τώρα, αλλά το ίδιο και για την Μπαρτσελόνα που ξεκίνησε καλά, αλλά τώρα είναι στην καλύτερή στιγμή της στη διοργάνωση, καθώς παίζει πολύ καλά έχει υψηλή ποιότητα στη δημιουργία και στα σουτ, ενώ έχει κάνει πολλές μεγάλες νίκες τον τελευταίο καιρό. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Για την απουσία του Κέβιν Σεραφέν: «Είναι παίκτης μεγάλης ποιότητας, αλλά δεν έπαιξε και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και νίκησαν. Η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς παίκτες ποιότητας που μπορούν να καλύψουν το κενό του και να παίξουν στο ίδιο επίπεδο. Αυτοί είναι ο Τόμιτς, ο Οριόλα ενώ παίζει και ο Κλαβέρ στο 5».

Για το αν έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα το παιχνίδι κόντρα στην παλιά του ομάδα: «Έχω φίλους εκεί και ανθρώπους που δουλέψαμε μαζί για χρόνια. Εδώ στην Αθήνα έχουμε μία βραδιά Ευρωλίγκας με τον κόσμο μας, και πιστεύω ότι αν ήταν στη Βαρκελώνη θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα».

Ο Ματ Λοτζέσκι τόνισε: «Είμαστε διαφορετική ομάδα από το πρώτο παιχνίδι, όπου χάσαμε πολύ εύκολα. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη, παίζουμε στην έδρα μας μπροστά στους φιλάθλους μας και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο επιτυχημένο δρόμο».

Επίσης ο πολιτογραφημένος Βέλγος, δεν έδειξε να νοιάζεται για το αν θα παίξει ή όχι ο Κέβιν Σεραφέν, λέγοντας πως οι Ισπανοί είναι σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό.

«Οι αντίπαλοί μας παίζουν σίγουρα καλύτερα τον τελευταίο καιρό στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά και την Euroleague. Δεν είμαι σίγουρος ποιοι παίκτες λείπουν και ποιοι θα παίξουν, όμως βρίσκονται σε καλή κατάσταση και περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι».

Ο Μάρκους Ντένμον είπε: «Είναι το επόμενο παιχνίδι στο πρόγραμμα και θέλουμε να έχουμε καλή απόδοση. Είμαστε διεκδικητές και δεν ξεχνάμε το πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία. Το έχουμε πάρει προσωπικά και θέλουμε να βγούμε στο γήπεδο, να παίξουμε καλά και να προστατέψουμε την έδρα μας».

Για τη φόρμα της Μπαρτσελόνα: «Σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Έχουν κερδίσει παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και το ισπανικό πρωτάθλημα και γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να παίξουμε καλά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου