ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Suzuki Intruder C1500T

νέο-suzuki-intruder-c1500t-167334

Το νέο Intruder C1500T είναι η τουριστική πρόταση της Suzuki στα cruisers. Συνδυάζει την κλασική εμφάνιση με την άνεση στο ταξίδι, αλλά και προηγμένες λύσεις στον τομέα της τεχνολογίας.

Κλασική εμφάνιση μοντέρνα τεχνολογία

Τα cruisers έχουν το δικό τους φανατικό κοινό και το ολοκαίνουριο Intruder στοχεύει ακριβώς. Πέρα από ξεχωριστή και επιβλητική παρουσία υπόσχεται και πολύ υψηλά επίπεδα άνεσης σε συνθήκες ταξιδιού και για τα μέτρα της κατηγορίας και επιδόσεις.

Το χρώμα που κυριαρχεί στο νέο Εισβολέα της ιαπωνικής εταιρίας είναι το μαύρο το οποίο φαίνεται να βρίσκεται παντού πάνω στη μοτοσικλέτα, εκτός από τον προβολέα, τις ψύκτρες και τις κεφαλές του μεγάλου V-2 με την περιεχόμενη γωνία των 54 μοιρών. Ο τελευταίος κρύβει μέσα του την ακριβώς αντίθετη δόση τεχνολογίας σε σχέση με την κλασική του εμφάνιση.

Ο κυβισμός του υποτετράγωνου μοτέρ (96×101 χλστ. η διάμετρος και η διαδρομή των εμβόλων αντίστοιχα) ανέρχεται στα 1.462 κ.εκ. και όπως γίνεται με όλα σχεδόν τα μοντέλα της κατηγορίας έμφαση έχει δοθεί στην απόδοσή του στο χαμηλό και μεσαίο φάσμα λειτουργίας. Είναι υγρόψυκτος, φέρει επικεφαλής εκκεντροφόρους, τέσσερις βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο αλλά και δύο μπουζί ανά θάλαμο καύσης.

Η τροφοδοσία του γίνεται φυσικά από ηλεκτρονικό ψεκασμό ο οποίος χρησιμοποιεί τις διπλές πεταλούδες της Suzuki, που έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα της εταιρίας, όπως το V-Strom, ώστε η απόδοση της ισχύος να είναι άμεση αλλά και ομαλή. Επίσης για αυξημένη αξιοπιστία αλλά και μείωση των τριβών οι κύλινδροι έχουν δεχθεί την ηλεκτροχημική επίστρωση της Suzuki.

Η τεχνολογία που φέρει το intruder σε αυτό τον τομέα δεν σταματά εκεί αλλά συνεχίζεται στο συμπλέκτη ο οποίος είναι μονόδρομος ώστε να περιορίζεται το φρενάρισμα του πίσω τροχού από τον τεράστιο V-2. Τέλος, να πούμε ότι το κιβώτιο είναι 5τάχυτο και η ισχύς φτάνει στον πίσω τροχό μέσω άξονα.

Πλαίσιο/αναρτήσεις: Παραδασιακές λύσεις

Όσον αφορά στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις οι λύσεις που έχει εφαρμόσει η Suzuki είναι σαφώς πιο κλασικές, στα πρότυπα της κατηγορίας. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο κλειστό διπλής ραχοκοκαλιάς που συνδυάζεται με ένα συμβατικό πιρούνι αλλά και αμορτισέρ που έχει κρυφτεί έξυπνα στο πίσω μέρος δίνοντας έτσι την εντύπωση hard tail κατασκευής. Στα στάνταρ της κατηγορίας βρίσκεται και η γεωμετρία με το μεταξόνιο να φτάνει τα 1.675 χλστ, ενώ η κάστερ βρίσκεται στις 31μοίρες και το ίχνος στα 132 χλστ.

Προσεγμένη εργονομία

Στον τομέα της εργονομίας η Suzuki έδωσε ιδιαίτερη προσοχή ώστε η μοτοσικλέτα της να μπορεί να οδηγηθεί με άνεση και από τους βραχύσωμους αναβάτες παρά το γεγονός πως το βάρος του Intruder αγγίζει τα 363 κιλά (γεμάτο). Επίσης, οι έξυπνα καμουφλαρισμένες με δέρμα βαλίτσες είναι στην πραγματικότητα από σκληρό πλαστικό κάτι που εγγυάται την ασφάλεια των πραγμάτων σας στο ταξίδι.

Η μοτοσικλέτα θα είναι διαθέσιμη έτσι όπως την βλέπετε στις φωτογραφίες κάτι που σημαίνει ότι τόσο οι βαλίτσες όσο και ο ειδικά σχεδιασμένος ανεμοθώρακας είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου