ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται στην Ελλάδα το eCall που θα καλεί τους διασώστες σε περίπτωση τροχαίου

έρχεται-στην-ελλάδα-το-ecall-που-θα-καλεί-το-177985

Το eCall έρχεται στην Ελλάδα και μέχρι το 2015, θα βρίσκεται σε όλα τα αυτοκίνητα. Το σύστημα αυτό ειδοποιεί τις ομάδες διάσωσης αυτόματα σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος μέσω της πανευρωπαϊκής υπηρεσίας κλήσεων έκτακτης ανάγκης 112, σώζοντας έτσι πολλές ζωές και μειώνοντας τους τραυματισμούς στην άσφαλτο.

Το eCall μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε αυτόματα από κάποιον αισθητήρα του οχήματος, είτε χειροκίνητα με το πάτημα ενός κουμπιού. Το Κέντρο Εξυπηρέτησης κλήσεων eCall (PSAP), που υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από τη SPACE HELLAS, αποτελεί το πρώτο στο είδος του πιλοτικό που αναπτύσσεται και δοκιμάζεται επιτυχώς στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή λογισμικού PSAP της SPACE HELLAS συνδυάζει ψηφιακούς χάρτες προκειμένου οι διασώστες να βρίσκουν την ακριβή τοποθεσία και να φτάνουν έγκαιρα στο σημείο. Το eCall, θα ολοκληρωθεί εντός του 2012 και αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινό το Νοέμβριο στην Αθήνα, στο πλαίσιο ημερίδας που θα λάβει χώρα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, όπου θα πραγματοποιηθεί επίδειξη του συστήματος eCall σε πραγματικές συνθήκες.

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου