ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μικροί, τετρακίνητοι δαίμονες!

μικροί-τετρακίνητοι-δαίμονες-185558

Chevrolet Trax

Η Chevrolet θα έχει σε περίοπτη θέση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι ένα μικρό SUV με την ονομασία Trax. Πρόκειται ουσιαστικά για το δίδυμο αδελφάκι του Opel Mokka. Θα έχει μήκος 4,2 μέτρα και θα πωλείται σε περισσότερες από 140 χώρες.

Η εταιρεία υπόσχεται άνετο σαλόνι για τέσσερις επιβάτες και χώρο αποσκευών 358 λίτρα. Θα προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης: έναν υπερτροφοδοτούμενο 1.4 των 140 ίππων και έναν 1.6 λίτρων. Θα διατίθεται επίσης και με έναν turbodiesel των 1.7 λίτρων, απόδοσης 130 ίππων.

Και τα τρία μοτέρ θα συνδυάζονται με κιβώτιο έξι σχέσεων ενώ μόνο το μοτέρ των 1.6 λίτρων θα φέρει αυτόματο κιβώτιο. Το μικρό SUV θα προσφέρεται τόσο σε δικίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Στην αγορά θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2013.

Fiat Panda 4X4

Η Fiat θα εμπλουτίσει την γκάμα του Panda με την τετρακίνητη έκδοση. Η νέα εκδοχή θα έχει μήκος 3,68 μέτρα. Θα προσφέρεται με δύο διαφορετικούς κινητήρες, εφοδιασμένους με σύστημα Start & Stop: τον νέο TwinAir Turbo 0.9 με τους 85 ίππους και τον ντίζελ 1.3 MultiJet II με τους 75 ίππους.

Σε σύγκριση με τον 1.2 Fire της προηγούμενης γενιάς, o TwinAir Turbo έχει 40% μεγαλύτερη ροπή. Το Panda 4×4 είναι εφοδιασμένο με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης που ελέγχεται από ηλεκτρονική μονάδα η οποία ύστερα από ανάλυση των στοιχείων που στέλνουν οι αισθητήρες του αυτοκινήτου κατανέμει τη ροπή με ομοιογένεια και στους δύο άξονες, ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης.

Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESC), το οποίο προσφέρει και λειτουργία ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού που μπορεί να ενεργοποιηθεί από τον οδηγό σε ταχύτητες ώς τα 50 χλμ. την ώρα.

Το τετρακίνητο Panda θα αποκαλυφθεί σε λίγες ημέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου