ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Renault Clio RS 2013: Πύραυλος τσέπης

renault-clio-rs-2013-πύραυλος-τσέπης-186217

H τελική ευθεία για την ισχυρότερη και δυναμικότερη εκδοχή του Renault Clio περνάει από γερμανικό έδαφος και συγκεκριμένα από την πίστα του Nurburgring όπου το γαλλικό supermini με την υπογραφή της RenaultSport, εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό.

Στα νέα αισθητικά στοιχεία που θα αναλάβουν να σηματοδοτήσουν το sport χαρακτήρα της έκδοσης συγκαταλέγονται, όσον αφορά το μπροστινό τμήμα, η ενσωμάτωση splitter στον στυλιστικά διαφοροποιημένο προφυλακτήρα που δημιουργεί χώρο για τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα.

Προχωρώντας προς τα πίσω, είναι αδύνατον να μην παρατηρήσει κανείς την καμπύλη στα κάτω πλευρικά τμήματα του αμαξώματος αλλά και τους διογκωμένους θόλους που συντείνουν σε μια πιο επιθετική εμφάνιση.

Το ίδιο μοτίβο κυριαρχεί και στο πίσω τμήμα όπου στοιχεία όπως η μεγαλύτερη αεροτομή, η αεροδυναμικότερη σχεδίαση του προφυλακτήρα και οι τετραγωνισμένες απολήξεις της εξάτμισης αναλαμβάνουν να κάνουν αισθητή τη διαφοροποίηση του RS από τις υπόλοιπες εκδόσεις της γκάμας του γαλλικού μοντέλου.

Μια διαφορά η οποία φυσικά δεν βασίζεται σε σχεδιαστικά «τερτίπια» αλλά σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του γνωστού δίλιτρου τετρακύλινδρου κινητήρα η οποία θα εξασφαλίζει στη νέα γενιά του Clio RS ισχύ που θα φτάνει τους 210 ίππους.

Αυτό σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αλλαγές που συνεπάγονται τα διακριτικά RS στο μηχανολογικό λεξιλόγιο της Renault αλλά και το γεγονός ότι η νέα γενιά του Clio είναι κατά περίπτωση έως και κατά 100 κιλά ελαφρύτερη, αναμένεται να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα το οποίο, σε απόλυτες τιμές, μεταφράζεται σε μειωμένο χρόνο επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ. κάτω από τα 6,9 δευτερόλεπτα της προηγούμενης γενιάς του Renault Clio RS.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου