ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα αυτοκίνητα που μιλάνε … είναι εδώ!

τα-αυτοκίνητα-που-μιλάνε-είναι-εδώ-202615

Αν είχαν φωνή τα αυτοκίνητα… ίσως είχαν σωθεί πολλές ανθρώπινες ζωές. Αυτή είναι η λογική των επιστημόνων που αποφάσισαν ότι πρέπει επιτέλους να αποκτήσουν φωνή τα οχήματα ώστε στις πόλεις και τις εθνικές οδούς να αποφεύγονται ατυχήματα και δυστυχήματα

Η τεχνολογία V2V που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των αυτοκινήτων με την εκπομπή και λήψη δεδομένων πλέον υπάρχει και ξεκίνησε ήδη, έστω και δοκιμαστικά, η εφαρμογή της στις ΗΠΑ. 3.000 αυτοκίνητα κυκλοφορούν πλέον στους αμερικανικούς δρόμους ( στο Μίσιγκαν πιο συγκεκριμένα) εξοπλισμένα με τη νέα τεχνολογία που επιτρέπει τη συνεχή ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών για την θέση την κατεύθυνση και την ταχύτητα που έχει το καθένα.

Με τον τρόπο αυτό οι οδηγοί στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος (αν κάποια οχήματα μπαίνουν δηλαδή σε τροχιά σύγκρουσης) ειδοποιούνται μέσω ειδικών σημάτων στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο στη δεξιά λωρίδα πάνω σε μια κλειστή δεξιά στροφή στέλνει μήνυμα στο αυτοκίνητο που “μπαίνει” στη στροφή για τη θέση του και ο οδηγός έχει την ευχέρεια αλλαγής λωρίδας έγκαιρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου