ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

«Βλέπει» πέρα από τα όρια…

βλέπει-πέρα-από-τα-όρια-253678

Πρωταθλητής της θέλησης, ο 37χρονος Βρετανός Μάθιου Γουαντσγουόρθ έβαλε στόχο να «πετάξει» με τη μηχανή του σε απόσταση 30 μέτρων. Ηταν το πρώτο τυφλό παιδί που φοίτησε στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής και ανέπτυξε δικό του σύστημα Μπράιγ για λαούτο

Τυφλός εκ γενετής, ο 37χρονος Μ. Γουαντσγουόρθ θα επιδιώξει να κάνει ρεκόρ στο άλμα με μοτοσικλέταΟ 37χρονος Βρετανός Μάθιου Γουαντσγουόρθ αποδεικνύει πως η ανθρώπινη θέληση μπορεί να νικήσει τα πάντα. Εκ γενετής τυφλός, ήταν ένα από τα πρώτα παιδιά στην πόλη του, το Μάντσεστερ, που παρακολούθησαν κανονικό γυμνάσιο, ήταν το πρώτο τυφλό παιδί που φοίτησε στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής, όπου ανέπτυξε το δικό του σύστημα Μπράιγ για λαούτο -όργανο στο οποίο έγινε βιρτουόζος-, έχει ηχογραφήσει έξι άλμπουμ κι έχει δώσει συναυλίες σ’ όλο τον κόσμο.

Εχει όμως ένα ακόμα πάθος, τα άλματα με τις μηχανές.

Αυτό το τελευταίο… ανιχνεύθηκε πριν από έναν χρόνο, όταν ο Μάθιου κουβέντιαζε με έναν συνάδελφό του σχετικά με το τι θα μπορούσε να κάνει για να ξεπεράσει ένα ακόμα από τα όριά του.

Τότε γεννήθηκε η ιδέα για τα άλματα με τις μηχανές. «Στην αρχή δίστασα» διηγείται ο Ματ, «σκεφτόμουν πράγματα όπως πώς θα ξέρω πού είναι η ράμπα, πώς θα ξέρω πότε πρέπει να προσγειωθώ και άλλα». Τελικά όμως αποφάσισε να το τολμήσει, και όχι μόνο να τολμήσει αλλά και να προσπαθήσει να ξεπεράσει το ρεκόρ του άλματος 30 μέτρων το οποίο έχει πετύχει επαγγελματίας μοτοσικλετιστής με δεμένα μάτια.

Εκείνη την εποχή ζούσε στον Καναδά και ήρθε σε επαφή με τον Αμερικανό πρωταθλητή Μίκι Ντάιμοντ για να τον προπονήσει. Ο Ντάιμοντ, όπως δηλώνει, το θεώρησε αρχικά αστείο, μετά δίστασε, τελικά όμως παρασύρθηκε από το πάθος του «τρελού Αγγλου», όπως τον αποκαλεί, και συμφώνησε να τον βοηθήσει.

Εξάσκηση

Η εξάσκηση ξεκίνησε τον περσινό Νοέμβριο, και με τη βοήθεια καλωδιακής σύνδεσης μέσω του κράνους του ο Ματ κατάφερε να σηκωθεί 3 μέτρα από το έδαφος την πρώτη ημέρα και 10 ύστερα από μία εβδομάδα.

Η πειθαρχία που έχει αποκτήσει εξαιτίας της ενασχόλησής του με τη μουσική αποδείχτηκε τελικά σημαντικός παράγοντας για να συνεχίσει την προσπάθεια. Μία άσχημη πτώση όμως, καθώς και οι κακές καιρικές συνθήκες σταμάτησαν τον Ματ στα 21 μέτρα.

Δεν το έβαλε όμως κάτω και συνεχίζει τις προσπάθειες. Μέσω ιστοσελίδας (makingthejump.com) αναζητάει χορηγούς, ώστε να επιχειρήσει άλλη μια φορά να σπάσει το ρεκόρ. Αυτό όμως που τον συγκινεί πραγματικά είναι, όπως λέει, η δυνατότητα που του δίνεται να «δείξει στους ανθρώπους ότι η σκληρή προσπάθεια ανταμείβεται, ανεξαρτήτως της ικανότητας, του ταλέντου ή των μειονεκτημάτων τους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου