ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Volkswagen Polo R WRC Street: Από τις… ειδικές με 220 ίππους!

volkswagen-polo-r-wrc-street-από-τις-ειδικές-με-220-ίππους-253817

Κάθε χρόνο οι φίλοι της VW συγκεντρώνονται στην Αυστρία, στο Worthersee, για να συναντηθούν και να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην αγαπημένη τους εταιρεία. Κάθε χρόνο οι άνθρωποι της Γερμανικής εταιρείας δημιουργούν ένα ιδιαίτερο όχημα για να τιμήσουν τους φίλους τους και για το 2012 αποφάσισαν να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο «δρόμου» του αγωνιστικού οχήματος με το οποίο θα συμμετέχει στο WRC από την επόμενη χρονιά.

Το Polo R WRC Street, όπως ονομάζεται,διαθέτει τον δίλιτρο TSI κινητήρα του Golf GTI ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 220 PS. Μάλιστα στέλεχος της VW που ήταν παρόν στην εκδήλωση επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη έκδοση του Polo θα μπει σε διαδικασία παραγωγής και αναμένεται να παρουσιαστεί στην αγορά προς το τέλος του 2013.

Το αμάξωμα του Polo R WRC Street διαθέτει τις απαραίτητες αισθητικές αλλά και αεροδυναμικές αλλαγές που το κάνουν να ξεχωρίζει. Έτσι έχει επανασχεδιαστεί ο εμπρός προφυλακτήρας για να έχει μεγαλύτερο άνοιγμα για την εισαγωγή αέρα, στο πίσω μέρος έχει διαμορφωθεί αεροδυναμικός διαχύτης και οι θόλοι είναι περισσότερο εκτεταμένοι για να τοποθετηθούν οι μεγαλύτερων διαστάσεων τροχοί.

Τέλος, από την Volkswagen ανακοινώθηκε ότι το εσωτερικό είναι επενδεδυμένο από alcantara και έχουν τοποθετηθεί πιο σπορ καθίσματα ενώ, χωρίς να ανακοινωθούν πολλές λεπτομέρειες, έγινε γνωστό ότι ενισχύθηκε το πλαίσιο και χαμήλωσε το ύψος της ανάρτησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου