ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford Focus ST: Ανεβάζει ψηλά τον πήχη!

ford-focus-st-ανεβάζει-ψηλά-τον-πήχη-267583

H κορυφαία έκδοση του Focus αναμένεται στη χώρα μας στα τέλη Ιουλίου, ισχυροποιώντας τη θέση του στην κατηγορία των μικρομεσαίων GTi. Η τρίτη γενιά του ST είναι ακόμα πιο ισχυρή και δυναμική, βελτιωμένη τόσο σε τεχνολογικό όσο και ηλεκτρονικό επίπεδο.

Ξεκινώντας από το βασικότερο στοιχείο, το νέο ST εφοδιάζεται πλέον από τον καινούργιο τετρακύλιδρο κινητήρα Ecoboost 2.0 λίτρων και όχι τον 5κύλινδρο 2,5λτ. Παρά τον μικρότερο κυβισμό, η απόδοσή του είναι αυξημένη κατά 25 ίππους, φθάνοντας τους 250, με τη ροπή να είναι στα 350 Nm.

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 6,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 248 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων, με τη μέση κατανάλωση να είναι στα 7,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και τις εκπομπές ρύπων στα 169 γρ./χλμ..

Αισθητικά, το μικρομεσαίο GTi είναι πιο επιθετικό και μυώδες, με το χαμηλωμένο αμάξωμα, τους μεγάλους προφυλακτήρες, τα πλαϊνά σπόιλερ, τον διαχύτη πίσω, την αεροτομή και τις διπλές απολήξεις να τονίζουν την ιδιαίτερη εμφάνισή του. Στο εσωτερικό, οδηγός και συνοδηγός κάθονται σε μπάκετ της Recaro, με τους πίσω να έχουν και αυτοί αγωνιστικά καθίσματα για πρώτη φορά.

Στον δρόμο, η σφιχτή ανάρτηση, το στήσιμο του αυτοκινήτου και το «κοφτερό» τιμόνι προσφέρουν τη μέγιστη οδηγική ευχαρίστηση. Τα εξελιγμένα συστήματα Torque Steering Compensation (TSC), Torque Vectoring Control, Electonic Stability Control (ESC) και Corner Understeering Control (CUC) αντικαθιστούν κατά κάποιο τρόπο το μπλοκέ διαφορικό, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί γρήγορα και με ασφάλεια ακόμα και στις πιο απαιτητικές διαδρομές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου