ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Porsche Macan 2013: Μια “μικρή” Cayenne με φιλοδοξίες

porsche-macan-2013-μια-μικρή-cayenne-με-φιλοδοξίες-269209

Το ενδιαφέρον για την Macan κλιμακώνεται και οι νέες φωτογραφίες της αποκαλύπτουν σήμερα τα πραγματικά χαρακτηριστικά ενός μοντέλου που βασίζεται στην πλατφόρμα των Audi Q5 και Q6 αλλά διαθέτει εμφανείς διαφορές σε όλα τα επίπεδα, αισθητικά και μηχανολογικά.

Κυρίαρχο στοιχείο στην έκδοση παραγωγής θα είναι ο έντονος σπορ χαρακτήρας, κάτι που αποπυσιάζει πλήρως από το Q5 και θα διαχωρίζει πάντοτε οποιοδήποτε μοντέλο Porsche από εκείνα του ομίλου VW.

Η ομοιότητα μεταξύ Macan και Cayenne είναι αυτονόητα σκόπιμη, παραπέμπτοντας στη σχέση μεταξύ Cayman και Cayenne, αλλά δεν πρόκειται απλώς για μια σμίκρυνση.

Η κεντρική γρίλια είναι μεγαλύτερη, δεν υπάρχουν θυρίδες στο καπό ενώ η coupe γραμμή της οροφής κολακεύει το μέγεθος δημιουργώντας άμεσα την εντύπωση ενός σπορ αυτοκινήτου, παρά το ύψος του.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες η Porsche διαθέτει τεράστια γκάμα επιλογών αλλά ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν δύο στοιχεία: η επιλογή ενός V6 μοτέρ για την Macan Turbo με απόδοση 380 ίππους -80 περισσότερους από την “βασική” Cayenne με τον V6 κινητήρα των 3,6 λίτρων- αλλά και η πρόθεση της γερμανικής φίρμας να επιστρέψει στους τετρακύλινδρους κινητήρες για πρώτη φορά μετά την “968” που βγήκε για τελευταία φορά από την γραμμή παραγωγής το 1995.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου