ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παραδέχτηκε το λάθος της η McLaren

παραδέχτηκε-το-λάθος-της-η-mclaren-269922

Την ευθύνη για το απογοητευτικό αποτέλεσμα του Τζένσον Μπάτον στο γκραν πρι του Καναδά, ανέλαβε ο Μάρτιν Γουίτμαρς. Το αφεντικό της McLaren τόνισε πως το στήσιμο του μονοθεσίου του Βρετανού δεν ήταν το κατάλληλο για τα πίσω ελαστικά του, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 16η θέση.

Ακόμη, ο Γουίτμαρς τόνισε πως πιστεύει ότι ο Μπάτον μπορεί να γίνει ο πρώτος πιλότος που θα δει την καρό σημαία για δεύτερη φορά φέτος.

«Ο Τζένσον είναι ένας υπέροχος πιλότος, αλλά εμείς δεν τον βοηθήσαμε στο γκραν πρι του Καναδά. Τα πίσω ελαστικά του ήταν εντελώς φθαρμένα, καθώς την Παρασκευή δεν έκανε πολλές δοκιμές με το συγκεκριμένο στήσιμο της αεροτομής.

Αυτό ήταν λάθος μας, δεν του δώσαμε ένα μονοθέσιο με το οποίο θα μπορούσε να είχε καλή απόδοση», ήταν τα λόγια του αφεντικού της McLaren, για να συμπληρώσει στη συνέχεια.

«Κοιτάζοντας τι συνέβη με τα πίσω ελαστικά του, νομίζω πως το στήσιμο του μονοθεσίου δεν ήταν το κατάλληλο για αυτά. Όμως, τώρα έχουμε περισσότερα δεδομένα, συνεπώς θα κάτσουμε με τους μηχανικούς μας για περισσότερες αναλύσεις. Είναι ένας σπουδαίος πιλότος και απλά θέλουμε να του δώσουμε ένα μονοθέσιο με το οποίο θα μπορεί να διεκδικεί νίκες.

Είναι έξυπνος και συγκεντρωμένος. Είναι ικανός να κάνει το comeback και ελπίζω πως θα το κάνει. Μπορεί να γίνει ο πρώτος πιλότος που θα ανέβει για δεύτερη φορά στο βάθρο τη φετινή σεζόν», συμπλήρωσε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου