ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes-Benz CLA 2014: Σχηματοποιώντας την πολυτέλεια

mercedes-benz-cla-2014-σχηματοποιώντας-την-πολυτέλεια-279430

Δεν είναι η πρώτη φορά που το καμουφλαρισμένο αμάξωμα της υπό εξέλιξη CLA πρωταγωνιστεί σε μία ιστορία κατασκοπείας, ωστόσο, πλησιάζοντας τη γραμμή παραγωγής όλο και περισσότερες λεπτομέρειες της πολυαναμενόμενης Mercedes-Benz αποκαλύπτονται.

Όπως όλα δείχνουν η CLA πρόκειται να ακολουθήσει το σχεδιαστικό παράδειγμα της A-Class πάνω στην οποία άλλωστε θα βασίζεται, ωστόσο, μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να αντιληφθεί κανείς την εκκεντρικότητα του σχεδιασμού της αποτελεί και το πρωτότυπο CSC που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Μόνο που για πρακτικούς λόγους οι μεσαίες κολόνες φαίνεται πως διατηρούνται στη θέση τους και οι χειρολαβές των θυρών πως υποκύπτουν στους εργονομικούς κανόνες, εγκαταλείποντας τον φουτουριστικό τους σχεδιασμό.

Κατά τ’ άλλα, η κεντρική εισαγωγή αέρα με το έμβλημα της γερμανικής φίρμας στο μέσο της και τα φωτιστικά σώματα του μπροστινού τμήματος θα προσφέρουν την απαιτούμενη αναγνωρισιμότητα, σε αντίθεση με το τελείωμα του αμαξώματος το οποίο θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την CLS.

Πίσω από τις μεταλλικές επιφάνειες της CLA θα κρύβεται ένας δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης άμεσου ψεκασμού, ο οποίος θα αποδίδει 211 ίππους.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης καθώς και με ένα ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Η Mercedes-Benz CLA αναμένεται να διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου