ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τετράτροχες «καλλονές» άλλης εποχής έκλεψαν την παράσταση στην παραλία του Βόλου

τετράτροχες-καλλονές-άλλης-εποχής-860779

Εκατοντάδες πολίτες, λάτρεις της κλασικής αυτοκίνησης επισκέφτηκαν και θαύμασαν από κοντά την έκθεση, που διοργανώθηκε στην παραλία του Βόλου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για καλό σκοπό, αφού απώτερος στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για θέματα υγείας και ειδικότερα για το καρκίνο του προστάτη.

Το κλασικό όχημα τέθηκε στην υπηρεσία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας στο πλαίσιο μια πρωτότυπης εκδήλωσης με τίτλο «Distinguished Gentleman’s Drive», τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο με ιδιοκτήτες κλασικών και vintage αυτοκινήτων.

Στον Βόλο τη διοργάνωση ανέλαβαν σε συνεργασία η νέα Λέσχη Κλασικών Οχημάτων με την ονομασία «Φ.Ι.Ο.-Φίλοι Ιστορικού Οχήματος», που πραγματοποίσε στον Βόλο την πρώτη της δράση, το «Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και ο παγκόσμιος θεσμός Distinguished Gentlemans Drive ( με έδρα την Αυστραλία) , που στον Βόλο εκπροσωπείται από τον Δημήτρη Κογκέλη.

Επιδίωξη των διοργανωτών ήταν να σταλούν μηνύματα δημόσιας υγείας και πρόληψης σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του προστάτη, ασθένεια για την οποία διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό.

Σχετική ενημέρωση παρείχε ο χειρουργός-ουρολόγος, ανδρολόγος MD, FEBU, PhD Κωνσταντίνος Ευσταθίου, διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και ουρολογικού τμήματος «ΑΝΑΣΣΑ».

Παράλληλα συγκεντρώθηκαν χρήματα, που θα διατεθούν στον παγκόσμιο φορέα DGR για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας στο πεδίο αυτό.

Στην έκθεση επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά όμορφα αυτοκίνητα αντίκες σε συνδυασμό με τις ξεχωριστές ιστορίες των ανθρώπων που τα οδηγούν μέχρι και σήμερα σε μεταφέρουν σε μιαν άλλην εποχή, ταξιδεύοντας σε στον χρόνο. Τα περισσότερα από αυτά εξαιρετικά συντηρημένα, αναπαλαιωμένα, καθαρά και περιποιημένα, ενώ ανάμεσά τους φυσικά πολλά «κατσαριδάκια».

Αυτοκίνητα κατασκευασμένα στην Ιταλία, την Γερμανία, την Μεγάλη Βρετανία, την Σουηδία, ακόμη και από την άλλοτε Σοβιετική Ενωση και σε εποχές που η τεχνολογία δεν ήταν τόσο προηγμένη όσο σήμερα, έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο στην παραλία και φυσικά απέσπασαν τα πλέον κολακευτικά σχόλια από όλους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου