ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η «καρδιά» της κλασικής αυτοκίνησης χτυπά στον Βόλο

η-καρδιά-της-κλασικής-αυτοκίνησης-χ-863006

Εκθεση οχημάτων στην παραλία και ενημερωτική δράση για τον καρκίνο του προστάτη

Η καρδιά της κλασικής αυτοκίνησης θα χτυπά δυνατά στον Βόλο σήμερα και αύριο, αφού δεκάδες κλασικά οχήματα συμμετέχουν σε μια πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Distinguished Gentleman’s Drive», τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση που γίνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο, με ιδιοκτήτες κλασικών και vintage αυτοκινήτων.

Οι εκδηλώσεις στον Βόλο διοργανώνονται σήμερα Σάββατο 18.00 – 23.00 και αύριο Κυριακή 10.00 – 12.30 μετά το μεσημέρι στον χώρο του Πανεπιστημίου, στην παραλία, όπου δεκάδες «δεσποινίδες» ηλικίας πολλών δεκαετιών θα παραταχθούν μπροστά στο κτίριο «Παπαστράτος», στην έκθεση κλασικών αυτοκινήτων, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τον καρκίνο του προστάτη και την ψυχική υγεία των ανδρών, αλλά και τη στήριξη της παγκόσμιας έρευνας για το θέμα, με on line μικρές ή μεγαλύτερες δωρεές.

Σχετική ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον χειρουργό – ουρολόγο – ανδρολόγο MD, FEBU, PhD Κωνσταντίνο Ευσταθίου, διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και Ουρολογικού Τμήματος «ΑΝΑΣΣΑ».

Επίσης αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί και οχηματοδρομία στον αστικό ιστό της πόλης του Βόλου.

Οι εκδηλώσεις είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της νέας Λέσχης Κλασικών Οχημάτων με την ονομασία «Φ.Ι.Ο.-Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» με έδρα τον Βόλο που «συστήνεται» στην τοπική κοινωνία και πραγματοποιεί την πρώτη της δράση και του πολυβραβευμένου οργανισμού «Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Ελλάδα με τον παγκόσμιο θεσμό Distinguished Gentlemans Drive (έδρα Αυστραλία), ο οποίος στον Βόλο εκπροσωπείται από τον Δημήτρη Κογκέλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέσχη Φ.Ι.Ο. αποτελεί τη μετεξέλιξη της ιστορικής και σπουδαίας Λέσχης Κλασικών Οχημάτων Βόλου–ΛΕ.Κ.Ο.Β., με όλα τα ιστορικά της στελέχη να συμμετέχουν στον νέο φορέα.

Η συμμετοχή του κοινού στις διήμερες εκδηλώσεις είναι εντελώς δωρεάν.
Παράλληλα θα συγκεντρωθούν χρήματα, που θα διατεθούν στον παγκόσμιο φορέα DGR για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας στο πεδίο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου