ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κίνημα πάω αργά! Οδηγοί πάνε με 40 χλμ./ώρα ως αντίδραση στις τιμές καυσίμων, δημιουργώντας κομφούζιο

κίνημα-πάω-αργά-οδηγοί-πάνε-με-40-χλμ-ώρα-873771

Έγινε κι αυτό. Οδηγοί (επαγγελματίες και μη) στη Βρετανία αποφάσισαν να κινούνται σε κεντρικούς δρόμους με υπερβολικά χαμηλή ταχύτητα ως διαμαρτυρία για τις τιμές των καυσίμων.

Οι διαμαρτυρίες αυτές πιστεύεται ότι οργανώθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως η ομάδα στο Facebook που ονομάζεται Fuel Price Stand Against Tax, η οποία έχει περισσότερα από 50.000 μέλη. Η ομάδα καλεί τους αυτοκινητιστές να «σηκωθούν» ενάντια στο αυξανόμενο κόστος των καυσίμων. Τα μέλη της υποστηρίζουν ότι οι τιμές της αντλίας παρέμειναν άδικα υψηλές, παρόλο που το χονδρικό κόστος της βενζίνης και του ντίζελ έχει αρχίσει να μειώνεται, μετά την πρωτοφανή αύξηση που πυροδότησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Τα αιτήματά τους περιλαμβάνουν άμεση μείωση του φόρου καυσίμων, αίτημα που υποστήριξε και ο πρώην αντιπρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος Ρόμπερτ Χάλφον.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι χθες συνελήφθησαν 12 άτομα από αυτοκινητοπομπή στο Μ4. Και ένας άλλος συνελήφθη για «ανασφαλή οδήγηση» στο A38 που κατευθυνόταν βόρεια από το Ivybridge. Η Telegraph ανέφερε ότι οι διαδηλωτές δεν θα συλληφθούν όσο «δεν ρίχνουν την ταχύτητά τους κάτω από τα 30 μίλια την ώρα».

Σύμφωνα με τον επίμαχο νόμο περί Αστυνομίας, Εγκλήματος, Καταδίκης και Δικαστηρίων της κυβέρνησης, ο οποίος έλαβε Βασιλική Συναίνεση στις 28 Απριλίου, η μέγιστη ποινή για «εσκεμμένη απόφραξη αυτοκινητόδρομου» αυξήθηκε σε απεριόριστο πρόστιμο και έως και έξι μήνες φυλάκιση.

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου