ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes-Benz Concept Style Coupe: Κίνηση εντυπωσιασμού

mercedes-benz-concept-style-coupe-κίνηση-εντυπωσιασμού-313506

Παρά το γεγονός ότι το νέο τετράθυρο coupe της Mercedes-Benz πρόκειται να βασιστεί στο δάπεδο της A-Class, το μήκος του αμαξώματος θα ξεπερνά αυτό της σημερινής C-Class

Ένα εντυπωσιακό, σε σχεδίαση και χαρακτηριστικά, concept car πρόκειται να παρουσιάσει η Mercedes-Benz στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο.

Ο λόγος για το Concept Style Coupe ή αν προτιμάτε για την πρωτότυπη εκδοχή ενός τετράθυρου coupe που αναμένεται να περάσει την επόμενη χρονιά στην παραγωγή, αποτελώντας τη μικρογραφία της μέχρι σήμερα γνωστής CLS.

Αν και ο φουτουριστικός σχεδιασμός του Concept Style Coupe δεν αφήνει περιθώρια για ασφαλή συμπεράσματα, οι ομοιότητες με την CLS είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Δεδομένο, επίσης, θα πρέπει να θεωρείται και το γεγονός ότι το νέο τετράθυρο coupe της Mercedes-Benz θα βασίζεται στο δάπεδο της A-Class και όχι στην πλατφόρμα που φιλοξενεί τη C-Class.

Παρόλα αυτά το μήκος του αμαξώματος θα είναι μεγαλύτερο από αυτό της μικρομεσαίας Mercedes-Benz, ξεπερνώντας ακόμη και τα επίπεδα της σημερινής C-Class.

Οι τροχοί των 21 ιντσών, η κεντρική εισαγωγή αέρα με το έμβλημα της γερμανικής φίρμας στο κέντρο της και η απουσία μεσαίας κολόνας, συμπληρώνουν τη δίχως καμία αμφιβολία ελκυστική εικόνα του Concept Style Coupe.

Πιο κοντά στην πραγματικότητα και συνεπώς στη γραμμή παραγωγής δείχνει να είναι το εσωτερικό, όπου κυριαρχεί το κυκλικό σχεδιαστικό μοτίβο των οργάνων ελέγχου και των αεραγωγών.

Αντιστοίχως, η τοποθετημένη στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας ψηφιακή οθόνη παραπέμπει στις A και B-Class.

Κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος, τον πρώτο λόγο θα έχει ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 2,0 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 211 ίππους.

Το σύστημα μετάδοσης θα αποτελείται από ένα ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων και από ένα ηλεκτρονικό ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό, το οποίο θα διανέμει την ισχύ του κινητήρα και στους δύο άξονες.

Η CSC θα είναι το τρίτο μοντέλο της Mercedes-Benz που θα βασιστεί στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, όχι όμως και το τελευταίο, καθώς οι Γερμανοί σχεδιάζουν ήδη την παραγωγή της A-Class Shooting Brake και ενός μικρομεσαίου SUV που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Audi Q3

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου