ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Chevrolet Aveo 5d 1,3 diesel: Με γνώμονα το κέρδος

chevrolet-aveo-5d-13-diesel-με-γνώμονα-το-κέρδος-317777

Χαμηλό κόστος κτήσης, ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου και τέλη κυκλοφορίας, ποιότητα κατασκευής, άνεση στην οδήγηση και ικανοποιητικές επιδόσεις. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα μικρό αυτοκίνητο; Το πεντάθυρο Aveo με τον πετρελαιοκινητήρα 1,3 λίτρου είναι η απάντηση στην οικονομική κρίση, όντας μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία. Η τελευταία γενιά του Aveo αποδεικνύει τα βήματα προόδου που έχει κάνει η αμερικανική φίρμα στα μικρά αυτοκίνητα. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά και ιαπωνικά, έχοντας νεανικό και μοντέρνο χαρακτήρα, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Στο εσωτερικό, μπορεί τα σκληρά πλαστικά να κυριαρχούν, ωστόσο ο σχεδιασμός του πίνακα οργάνων και η κεντρική κονσόλα ισορροπούν την εικόνα, με την πρακτικότητα και τις πολλές θέσεις για αντικείμενα να αποτελούν το μεγάλο του πλεονέκτημα. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι άνετοι, ο οδηγός κάθεται λίγο πιο ψηλά έχοντας τη βέλτιστη περιφερειακή ορατότητα, με το πορτμπαγκάζ των 290 λίτρων χάρη στο ψηλό κατώφλι του να χώρα τέσσερις μεσαίες βαλίτσες.

Στον δρόμο ξεχωρίζει για την οδική συμπεριφορά και αίσθηση, αποπνέοντας ασφάλεια στον οδηγό. Σε κίνηση στην πόλη, διακρίνεται για την ευκολία στο χειρισμό και την ευελιξία του, ενώ σε πιο γρήγορους ρυθμούς παρουσιάζει πολύ καλό πάτημα και παραμένει σταθερό ακόμα και στις υψηλές ταχύτητες. Σε πιο απαιτητικές διαδρομές δεν προβληματίζεται, κινείται σβέλτα, με το ESP που είναι στον βασικό εξοπλισμό να περιορίζει τα όποια φαινόμενα υπερστροφής.

Το μεγάλο ατού

Ο κινητήρας 1,3 λίτρου diesel με τους 95 ίππους και τα 210 Nm ροπής ταιριάζει «γάντι» στο αμάξωμα του Aveo, προσφέροντας τη δυνατότητα άνετων και γρήγορων μετακινήσεων. Έχει δύναμη από χαμηλά, ανεβάζει με ευκολία ρυθμούς και σε συνδυασμό με το σωστό σε κλιμάκωση 6αρι κιβώτιο, κάνει ακόμα και ένα μεγάλο ταξίδι ευχάριστο και ξεκούραστο. Χάρη στη προσοχή που έχει δοθεί στην ηχομόνωση, ο θόρυβος του μοτέρ δεν περνά στην καμπίνα, με το σύστημα start/stop να είναι γρήγορο και να βοηθά τον οδηγό. Η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται περίπου στα 5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ωστόσο στον αυτοκινητόδρομο πέφτει ακόμα και στα 4 λτ., στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό τις εποχές που ζούμε.

Το πεντάθυρο Aveo με τον diesel κινητήρα είναι ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα στην κατηγορία του. Διαθέτει ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό, η τιμή του είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική (13.900 ευρώ με απόσυρση) με τους ρύπους να είναι τα 108 γρ./χλμ, κάτι που σημαίνει τέλη κυκλοφορίας στα 97,20 ευρώ.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κυβισμός (cc) 1.248 Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 95/4.000 Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 210/1.750 Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 12,6 Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 174 Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 5 Εκπομπές Ρύπων CO2 108 γρ./χλμ Τέλη Κυκλοφορίας 97,20 € Μήκος (μέτρα) 4,039 Πλάτος (μέτρα) 1,735 Ύψος (μέτρα) 1,517 Βάρος (κιλά) 1.185 Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 290 Τιμή (από…) 13.900 ευρώ

Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου