ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Toyota Yaris Hybrid

ξεκίνησε-η-παραγωγή-του-toyota-yaris-hybrid-318902

Η Toyota ανακοίνωσε ότι σήμερα ξεκίνησε η παραγωγή του Yaris Hybrid, στο εργοστάσιο της TMMF (Toyota Motor Manufacturing France) στη Γαλλία.

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο μήνα με τις πωλήσεις του να ξεκινούν στην Αγγλία και Γερμανία από την 1η Ιουλίου, με αρχική τιμή £15.000 και €16.950 αντίστοιχα. Το πρώτο αυτοκίνητο προορίζεται για έναν πελάτη της Toyota στη Βόρειο Γαλλία. Είναι το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο της Toyota που κατασκευάζεται εκτός Ιαπωνίας, ενώ η Toyota έχει βάλει ως στόχο, έως το 2020, να διαθέτει υβριδική έκδοση σε κάθε μοντέλο παραγωγής της.

Το υβριδικό Yaris φορά το υβριδικό HSD (Hybrid Synergy Drive) σύνολο που αποτελείται από τον νέο 1.500αρη κινητήρα βενζίνης, ο οποίος είναι κατά 20% οικονομικότερος από αυτό που φορά το Auris Hybrid και από έναν νέο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες νικελίου-υδριδίου οι οποίες είναι τοποθετημένες κάτω από τα πίσω καθίσματα.

Αποδίδει συνολικά 100 άλογα και ζυγίζει 16.5 κιλά λιγότερα μιας και είναι 10% μικρότερος σε όγκο από τον 1.800αρη που χρησιμοποιούν τα Prius και Auris. Οι εκπομπές του CO2 είναι 79 γρ/χλμ με τη μέση κατανάλωση να ανέρχεται στα μόλις 3.5 λίτρα/100 χλμ.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στο Toyota Yaris HSD Concept που είδαμε στην Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο και στιλιστικά διαθέτει νέους προφυλακτήρες με τον μπροστά να μας δείχνει την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουνε τα μοντέλα της Toyota στο μέλλον. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Β-segment κατηγορίας το οποίο διαθέτει πλήρως υβριδική τεχνολογία.

Στο ίδιο εργοστάσιο, η Toyota κατασκευάζει το Yaris από το 2001, όπου την 1η Απριλίου του 2012, κατασκεύασε το 2.100.000στο Yaris. Έχει επενδύσει σε αυτό 25 εκατ. ευρώ ώστε να μπορεί να κατασκευάζει το Yaris Hybrid, με τα χρήματα αυτά να είναι μέρος της επένδυσης 125 εκατ. ευρώ, για την προετοιμασία του εργοστασίου να μπορεί να κατασκευάζει την τρίτη γενιά του Yaris. Μέχρι σήμερα, η Toyota έχει πουλήσει περισσότερα από 400.000 υβριδικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, με τον ρυθμό πωλήσεων να αυξάνεται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου