ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλείψεις σε ανταλλακτικά για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

ελλείψεις-σε-ανταλλακτικά-για-τη-γερμ-129694

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Χέρμπερτ Ντίες εξέφρασε σήμερα την ανησυχία και την απογοήτευσή του για τον πόλεμο στην Ουκρανία και γνωστοποίησε τη βούληση της εταιρίας να στηρίξει συνεργάτες της που βρίσκονται στη χώρα, βοηθώντας τους να απομακρυνθούν. Σε ό,τι αφορά τις συνέπειες του πολέμου και των κυρώσεων που ανακοίνωσε η ΕΕ, η VW έχει συστήσει ομάδα εργασίας που θα τις αποτιμήσει και θα καταρτήσει σχέδιο δράσης.

«Ως μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο που απασχολεί 660.000 εργαζόμενους, παρακολουθούμε την επίθεση στην Ουκρανία με μεγάλη ανησυχία και απογοήτευση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι βιώσιμη λύση μπορεί να βρεθεί μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο κ. Ντίες και επισήμανε ότι οι αγορές της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη VW, ενώ νοτιοδυτικά της Μόσχας η εταιρία διατηρεί και δική της μονάδα παραγωγής. «Το κυριότερο τώρα είναι να φροντίσουμε για την ασφάλεια των εργαζομένων», πρόσθεσε ο επικεφαλής της VW και ανέφερε ότι στους υπαλλήλους στην Ουκρανία έχει δοθεί εδώ και μέρες η δυνατότητα απομάκρυνσης από τη χώρα, αλλά ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας είναι για την ώρα κλειστός.

Ήδη πάντως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι πρέπει να αναστείλει τουλάχιστον για τέσσερις ημέρες τη λειτουργία των εργοστασίων της στο Τσβικάου και στη Δρέσδη, εξαιτίας της έλλειψης εξαρτημάτων που κατασκευάζονται στην Ουκρανία. Αυτό συνεπάγεται περίπου 1.200 αυτοκίνητα λιγότερα για κάθε ημέρα, ενώ η εταιρία θεωρεί αδύνατο να υπολογίσει πόσες ημέρες θα χρειαστεί να μείνουν εκτός λειτουργίας οι μονάδες της.

Την ίδια ώρα η Mercedes-Benz δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ακόμη εάν και σε ποιο βαθμό θα αντιμετωπίσει προβλήματα από τους προμηθευτές της στην Ουκρανία.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου