ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρουσίαση: Yamaha TMAX 530

παρουσίαση-yamaha-tmax-530-325297

Στη νεότερη έκδοση του, το (πολύ) καλό Yamaha TMAX γίνεται καλύτερο με 30 κυβικά παραπάνω, με μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά και βελτιώσεις στα σημεία.

Τα σενάρια που ήθελαν ένα εντελώς διαφορετικό TMAX για το 2012 σταμάτησαν με τη παρουσίαση της έκδοση 530 στη EICMA, τον περασμένο Νοέμβριο. Έχοντας ανέβει ο πήχης ψηλά –λόγω μεγάλης φαντασίας- το νέο ΤΜΑΧ 530 φάνταζε λίγο, αλλά αυτό δεν ανησύχησε τη Yamaha που γνώριζε την πολύ καλή δουλειά που είχε κάνει σε βάθος, ώστε το νέο maxi-scooter να σταθεί απέναντι στον αυξανόμενο ανταγωνισμό. Γιατί δεν ήταν μόνο η ανανέωση της εμφάνισης, αλλά και μια πληθώρα αλλαγών όσο αφορά τον κινητήρα και του τρόπου απόδοσής του, και τέλος η νέα μετάδοση που επηρεάζει θετικά την οδική συμπεριφορά του νέου ΤΜΑΧ.

Οι 1552 πωλήσεις μέσα στο δίμηνο Ιανουάριος/Φεβρουάριος στην Ιταλία δείχνουν ότι άνθρωποι της Yamaha είχαν δίκιο να χαμογελούν τον περασμένο Νοέμβρη.

Σχεδίαση: νέα, μοντέρνα, σπορ

Πάνω στο ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο η Yamaha βασίστηκε για να παρουσιάσει και το νέο ΤΜΑΧ. Το σπορ mega-scooter αποκτά λοιπόν μια νέα εμφάνιση, πιο μοντέρνα και φρέσκια, με πολλές γωνίες και κοψίματα, χωρίς όμως να διαφοροποιείται από τον πρόγονό του. Οι δίδυμοι προβολείς παραμένουν, ενώ το φως πίσω απέκτησε led (κάτι που πιθανώς θα συμβεί και στα φλας στην επόμενη έκδοση). Τέλος τα όργανα άλλαξαν σε σχήμα, αποκτώντας ένα πολυγωνικό σχήμα, ενώ πλέον, πέρα από το στροφόμετρο, και το ταχύμετρο είναι αναλογικό, ενώ ανάμεσα τους μια ψηφιακή οθόνη παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για στάθμη καυσίμου, θερμοκρασία ψυκτικού υγρού, ώρα, απόσταση, κ.ά.

Η παρουσίαση του νέου Yamaha Tmax 530 θα περιλαμβάνεται στο τεύχος 8 του moto τρίτη, που θα βγει στα περίπτερα στις 10 Απριλίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου