ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Scoda Citigo: Θέτει ψηλά τον πήχη στην ποιότητα

scoda-citigo-θέτει-ψηλά-τον-πήχη-στην-ποιότητα-328565

Η Skoda προετοιμάζεται για το λανσάρισαμ ενός καινούργιου μοντέλου, που θα της δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει υψηλό μερίδιο από την κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Ο λόγος για το Scoda Citigo, μέλος της τριλογίας του γκρουπ VW. Να θυμίσω ότι το φιλόδοξο πρόγραμμα του γερμανικού ομίλου περιλαμβάνει την κατασκευή τριών ίδιων αυτοκινήτων, με μερικές σχεδιαστικές διαφορές. Πρώτο εμφανίσθηκε το VW up!, ακολούθησε το Scoda Citigo και τον κύκλο θα κλείσει το Seat Mii.

Οι πεντάθυρες εκδόσεις και των τριών μοντέλων αποκαλύφθηκαν στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το Citigo αποτελεί ένα από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης της μάρκας, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο που έχει θέσει για την πώληση 1.500.000 αυτοκινήτων μέχρι το 2018.

Με μήκος μόλις 3,56 μ., είναι ένα από τα πλέον συμπαγή αυτοκίνητα πόλης. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στον τομέα της ασφάλειας. Απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία των 5 αστέρων από το EuroNCAP. Για πρώτη φορά σε ένα μοντέλο της μάρκας υπάρχει πλευρικός αερόσακος για την προστασία των κεφαλιών, αλλά και του θώρακα, τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού.

Επιπλέον, η ενεργητική ασφάλεια είναι εμπλουτισμένη από το καινούργιο σύστημα υποβοήθησης πέδησης City Safe Drive, το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα μέχρι 30 χλμ./ώρα και ο τοποθετημένος στο μπροστινό παρμπρίζ αισθητήρας laser αναγνωρίζει κίνδυνο πρόσκρουσης. Εφοδιάζεται με δύο 3κύλινδρους κινητήρες βενζίνης 1.000 κ.εκ., που αποδίδουν είτε 60 ίππους είτε 75 ίππους. Στην έκδοση GreenTec η μέση κατανάλωση δεν θα ξεπερνά τα 4,1 λίτρα/100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 96 γρ./χλμ. Οι πωλήσεις ξεκινούν τον Ιούλιο. Οι τιμές αρχίζουν από τα 8.000 ευρώ με απόσυρση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου