ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Aprilia SRV 850 με 9.960 ευρώ

νέο-aprilia-srv-850-με-9-960-ευρώ-331506

Το νέο μεγαλύτερο scooter παραγωγής, το Aprilia SRV 850, θα ξεκινήσει να διατίθεται από τα τέλη Μαρτίου και στην Ελλάδα, στο δίκτυο της Aprilia Hellas. Η τιμή του είναι 9.960 ευρώ. Η επιρροή των superbikes της ιταλικής εταιρείας είναι έκδηλη πάνω στο νέο scooter. Η ισχύς, η οδική συμπεριφορά, ο σπορ χαρακτήρας και το στιλ υποδηλώνουν την τεχνολογία, την απόδοση και την αισθητική των superbikes της Aprilia.

Το στυλ παραπέμπει στον κόσμο των Aprilia superbikes. Κάθε παθιασμένος οπαδός της ιταλικής εταιρίας δεν θα δυσκολευτεί να αναγνωρίσει την αισθητική και τα στιλιστικά πρότυπα στο νέο SRV 850, τα οποία, μαζί με την απόδοση, συνέβαλαν στον καθορισμό των μοτοσικλετών Aprilia σαν σημείο αναφοράς στον κόσμο των σπορ δίτροχων.

Το Aprilia SRV 850 έχει δημιουργηθεί με βάση το GP 800, το δικύλινδρο maxi scooter που παρουσιάστηκε από το Piaggio Group το 2007, και καθιερώθηκε ως το πιο ισχυρό scooter στον κόσμο. Οι μηχανικοί της Aprilia έχουν βελτιώσει αυτό το επαναστατικό project, μεταφέροντας στο νέο SRV 850 τη τεχνογνωσία δεκαετιών, που προέρχεται από τις νίκες σε αγώνες ταχύτητας σε όλο τον κόσμο και που η Aprilia πάντα μεταφέρει στις πιο σπορ μοτοσικλέτες της, όπως το Aprilia RSV4, ο παγκόσμιος πρωταθλητής SBK για το 2010, αλλά και το maxi-motard Dorsoduro 1200.

Κινητήρας

Ο κινητήρας του Aprilia SRV 850 είναι ο πρώτος και μοναδικός δικύλινδρος V90° κινητήρας που έχει τοποθετηθεί σε τέτοιο δίκυκλο, και καθιστά το maxi-scooter από το Veneto το πιο γρήγορο και το πιο ισχυρό scooter που κατασκευάστηκε ποτέ. Ο κινητήρας έχει κυβισμό 839,3 κ.εκ., είναι υγρόψυκτος, εξοπλισμένος με ηλεκτρονικό ψεκασμό, με 4 βαλβίδες και δύο μπουζί ανά κύλινδρο. Χάρη σε μια νέα βελτιωμένη μονάδα ελέγχου του κινητήρα, η μέγιστη ισχύς τώρα φτάνει τους 76 ίππους στις 7.750 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή τα 76,4 Nm στις 6.000 σ.α.λ., χαρακτηριστικά που τοποθετούν το νέο SRV 850 στην κορυφή της κατηγορίας του. Δύο νέοι αισθητήρες οξυγόνου (λάμδα), επιτρέπουν στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα να βελτιστοποιήσει τη διαχείριση του μίγματος καυσίμου στους δύο κυλίνδρους, προς όφελος της κατανάλωσης, την καλύτερη λειτουργία στο ρελαντί, καθώς και προοδευτικότερη απόδοση και ροπή στις μεσαίες στροφές, στοιχεία τα οποία αποτελούν σημείο αναφοράς σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική αυτού του τύπου κινητήρα. Το νέο σύστημα εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα όσον αφορά την οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

Αξεσουάρ

Μια πλήρης γκάμα αξεσουάρ συνοδεύει το SRV 850 και ενισχύουν το hi-tech πνεύμα του:

– Τελικό εξάτμισης από τιτανίο και ανθρακονήματα, σχεδιασμένο από την Arrow, με ενσωματωμένο σιγαστήρα, σημαντικά ελαφρύτερο σε σχέση με το στάνταρ τελικό. Η εξάτμιση Euro 3 είναι εγκεκριμένη από την ΕΕ για χρήση δρόμου και εξασφαλίζει ένα βαθύτερο και πιο σπορ ήχο. – Sport Gel σέλα, με μια απόλυτα σπορ σχεδίαση, προσφέρει μέγιστη άνεση, χάρη σε ένα ένθετο ισοθερμικό gel στο σημείο που κάθεται ο αναβάτης. – Top box με quick release, που μπορεί να χωρέσει ένα flip-up κράνος και ένα full-jet κράνος με ζελατίνα. Είναι βαμμένο στο χρώμα του οχήματος και διαθέτει πλάτη συνεπιβάτη στο υλικό και χρώμα της σέλας για ακόμη μεγαλύτερη άνεση ακόμα και σε μακρινά ταξίδια. – Ηλεκτρονικός συναγερμός με καλωδίωση. – Φιμέ παρμπρίζ, από υψηλής ποιότητας μεθακρυλικό υλικό, που εγγυάται καλύτερη προστασία και μέγιστη άνεση κατά την οδήγηση σε όλες τις καιρικές συνθήκες. – Προστασία ποδιών που προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στον αναβάτη από το κρύο και τη βροχή. Εξοπλισμένη με ειδική ασφάλεια για να μην κλέβεται και εύκολη στην εγκατάσταση, η προστασία ποδιών παρέχει επίσης μέγιστη σταθερότητα ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες ενώ αυξάνει την παθητική ασφάλεια χάρη στα ειδικά ανακλαστικά. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο αδιάβροχο κάλυμμα σέλας. – Κουκούλα οχήματος εξωτερικού χώρου. Αδιάβροχη, προστατεύει το όχημα από σκόνη και γρατσουνιές. Ελαστική, εφαρμόζει άψογα στο όχημα ενώ διαθέτει θήκες για τα αξεσουάρ όπως βαλιτσάκι και παρμπρίζ. Έχει επίσης ανακλαστικά στοιχεία, ειδικό διαφανές κάλυμμα πινακίδας, θερμοκολλημένες ραφές και το λογότυπο Aprilia στο πλάι. – Ταπέτα ανοδιωμένου αλουμινίου, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς τροποποιήσεις στις ήδη υπάρχουσες υποδοχές στα πλαστικά του scooter. Αυτά ενσωματώνονται αρμονικά με τα ταπέτα του στάνταρ εξοπλισμού, διατηρώντας την αντιολισθητική ιδιότητά τους. – Μηχανική κλειδαριά ασφαλείας τιμονιού, ένα γρήγορο, πρακτικό και βολικό σύστημα το οποίο, όταν δεν χρησιμοποιείται, παραμένει ασφαλισμένο μεταξύ των δυο πλευρών της σέλας. Διαθέτει επίσης ειδική προέκταση ώστε να μπορεί ο αναβάτης να ασφαλίσει το scooter σε σταθερό σημείο. – «Carbon look» μπροστινό φτερό και πλευρικά καπάκια, που ενισχύουν το sport χαρακτήρα του Aprilia SRV 850. – Κιτ στήριξης GPS navigator Tom Tom.

Το μοντέλο θα διατίθεται σε αγωνιστικά Aprilia χρώματα άσπρο (glam white) και μαύρο (vulcan black).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου