ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW: 11 διακρίσεις στα «red dot»

bmw-11-διακρίσεις-στα-red-dot-331778

Η BMW απέσπασε 11 διακρίσεις στα βραβεία προϊοντικής σχεδίασης «red dot awards» ανάμεσα στις οποίες η σφραγίδα κορυφαίας ποιότητας για το κράνος BMW AirFlow 2 και τη Husqvarna Nuda 900 R. Βραβεία «red dot» κέρδισαν επίσης τα 2 νέα scooter της εταιρείας, το C 600 Sport και το C 650 GT, το εξακύλινδρο τουριστικό μεγαθήριο K 1600 GT, αλλά και το G 650 GS. Τα υπόλοιπα βραβεία πήγαν στα αυτοκίνητα της εταιρείας. Σημειώστε πως η απονομή θα γίνει στο γκαλά του red dot, στις 2 Ιουλίου 2012 στο Aalto Theatre (Έσσεν).

Ο θεσμός βραβείων red dot εγκαινιάστηκε το 1955 και είναι από τους πλέον έγκυρους παγκοσμίως στο χώρο της προϊοντικής σχεδίασης. Η επιτροπή αποτελείται από 30 διεθνείς ειδικούς της σχεδίασης, οι οποίοι αναγνωρίζουν τα καλύτερα σχεδιαστικά επιτεύγματα σε ένα ευρύ πεδίο -αυτοκίνητα, αρχιτεκτονική, βιο-επιστήμη, ιατρική και ηλεκτρονικά συστήματα πελατών. Φέτος, 1.800 μεγάλες εταιρίες και ανεξάρτητοι σχεδιαστές από 58 χώρες διαγωνίστηκαν για μία διάκριση red dot. Συνολικά υποβλήθηκαν 4.515 συμμετοχές σε 19 διαφορετικές κατηγορίες.

Στα φετινά βραβεία red dot, δύο προϊόντα του BMW Group Design πιστοποιήθηκαν με τη σφραγίδα κορυφαίας ποιότητας best of the best, που αναγνωρίζει καινοτόμες σχεδιαστικές λύσεις υψηλής ποιότητας. Το jet κράνος BMW AirFlow 2 (που παρουσιάστηκε παράλληλα με την παρουσίαση των scooter της εταιρείας) κέρδισε τη διάκριση έχοντας κοντή ζελατίνα, άριστο εξαερισμό και χαμηλό βάρος. Αποτελεί μία συστηματική εξέλιξη των εξαιρετικών Jet κρανών της BMW, διάσημα για τη σύγχρονη, προηγμένη σχεδίασή τους.

Η Husqvarna Nuda 900 R είναι η πρώτη μοτοσικλέτα που συνδυάζει τη δοκιμασμένη μηχανολογική υπεροχή του BMW Group με την κομψή ιταλική γραμμή. Η μινιμαλιστική σχεδίαση χαρίζει στη μοτοσικλέτα μία μοναδική οπτική ένταση, σχεδίαση που εκτιμήθηκε δεόντως από την επιτροπή των red dot. Όσον αφορά στην επικών διαστάσεων και δυνατοτήτων K 1600 GT ,η BMW Motorrad ανοίγει νέους ορίζοντες στην κατηγορία τουρισμού.

Τέλος, με μυώδη κορμοστασιά που παραπέμπει σε εκτός δρόμου χρήση, η G 650 GS έχει αθλητική κοψιά και ψήνει τον αναβάτη της για τις περιπετειώδεις διαθέσεις της. Η τυπική enduro σχεδίαση και η χρωματική φιλοσοφία της εναρμονίζονται απόλυτα με το στυλ της οικογένειας BMW GS.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου