ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

No1 και στις ΗΠΑ η Toyota

no1-και-στις-ηπα-η-toyota-217664

Εδώ και 90 χρόνια επιβεβαιωνόταν το ότι στις ΗΠΑ, η GM ήταν πρώτη σε πωλήσεις, καθότι θεωρείται «εγχώρια» αυτοκινητοβιομηχανία .

Αυτό άλλαξε, με την Toyota να κλείνει το 2021 στην πρώτη θέση των πωλήσεων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η ανακατάταξη αυτή προήλθε κυρίως ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης έλλειψης ημιαγωγών, η οποία προκαλεί πολυεπίπεδες διαταραχές στην αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και αρκετό καιρό. Η Toyota παρουσίασε πωλήσεις στο τέλος του έτους στις ΗΠΑ, που ανέρχονται σε 2,3 εκατομμύρια οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με την επίδοσή της του 2020.

Από την άλλη πλευρά, η GM έκλεισε το 2021 με 2,2 εκατομμύρια πωλήσεις οχημάτων, σημειώνοντας μείωση 13% σε σχέση με την επίδοσή της ένα χρόνο πριν. Συγκεκριμένα, η GM πούλησε 114.000 λιγότερα αυτοκίνητα σε σχέση με την Toyota. Η εικόνα αυτή, φαινόταν από τις πωλήσεις του πρώτου κιόλας τριμήνου του 2021, καθώς «έκλεισε» με αποφασιστική διαφορά υπέρ της Ιαπωνικής εταιρείας. Αυτή η εικόνα συνεχίστηκε και στα επόμενα δύο τρίμηνα, με την Toyota να κάνει κάμψη το τέταρτο τρίμηνο.

Η κάμψη αυτή δεν ήταν αρκετή για να χάσει την πρωτιά ή για να το πούμε καλύτερα, η μείωση των πωλήσεων του τελευταίου τριμήνου, ήταν μικρότερη από αυτή που σημείωσε η GM. Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθούν τα ετήσια αποτελέσματα κι από άλλες εταιρείες στις ΗΠΑ, οπότε και θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το πώς διαμορφώνεται η λίστα με τις κορυφαίες στις πωλήσεις για το 2021.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου