ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο μικρό SUV από τη Volvo

νέο-μικρό-suv-από-τη-volvo-267165

Η ατζέντα της Volvo δεν περιλαμβάνει αποκλειστικά τον διάδοχο του μεγάλου SUV του XC90, μιας και η ολοκλήρωση του τελευταίου θα σηματοδοτήσει την εστίασή της σε ένα entry-level ηλεκτρικό μοντέλο.

Πρόκειται να τοποθετηθεί κάτω από το XC40, και το οπλοστάσιό του θα περιλαμβάνει μια αεροδυναμική σιλουέτα, για τον μετριασμό της κατανάλωσης ενέργειας.
Διεκδικώντας την ονομασία “XC20”, το νέο μοντέλο θα είναι το πρώτο προϊόν της Volvo που θα βασίζεται στην πλατφόρμα SEA της Geely και ως εκ τούτου θα ενσωματώνει πολλά κοινά μηχανικά μέρη με το Zeekr 001 shooting brake.

Το τελευταίο θα λανσαριστεί μέσα στο επόμενο έτους, εφοδιασμένο είτε με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 86 kWh, είτε μια μεγαλύτερη των 100 kWh, η οποία θα εξασφαλίζει έως και 700 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Όπως επίσης έχει αναφέρει η Zeekr, το 001 θα μπορεί να φορτίσει σε ταχυφορτιστές μέγιστης ισχύος 360 kW, και ως εκ τούτου η «προσθήκη» 120 χλμ. θα απαιτεί μόλις πέντε λεπτά. Στις ισχυρότερες εκδόσεις, η ενέργεια θα καταναλώνεται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 544 PS και 700 Νm ροπής, τιμές που υποδηλώνουν ισχυρές επιδόσεις.

Επιπροσθέτως, η αρχιτεκτονική SEA θα είναι συμβατή με ένα προηγμένο σύστημα ανάρτησης, με ενεργητικά χαρακτηριστικά, παρέχοντας μεταβαλλόμενη κίνηση των αμορτισέρ και των ελατηρίων ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Ακόμα, θα υπάρχει λειτουργία αναγνώρισης προσώπου, αλλά και δυνατότητα over-the-air αναβαθμίσεων.

Το λανσάρισμα του νέου, entry-level SUV της Volvo θα ακολουθήσει την εμπορική διάθεση του νέου XC90 (2023).

Από το 2030, όλα τα μοντέλα που θα κατασκευάζει η Volvo θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου