ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Apple Car: Νέες φήμες το θέλουν να παρουσιάζεται το 2025

apple-car-νέες-φήμες-το-θέλουν-να-παρουσιάζετ-301037

Το όλο θέμα για το πρωτοποριακό αυτοκίνητο της Apple δείχνει να ανακινείται εκ νέου. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, το πιθανότερο είναι να το δούμε κάποια στιγμή προς το 2025.

Τα νέα αυτά δεν έρχονται από κάποια αμφίβολης εγκυρότητας πηγή αλλά από το Bloomberg, τα οποία μάλιστα αναδημοσίευσε και το Reuters. Φυσικά και αυτοί βασίζονται σε εσωτερική πληροφόρηση, όχι σε επίσημη ανακοίνωση της Apple, οπότε ό,τι διαβάζετε το κρατάτε με συγκρατημένη αισιοδοξία…

Η προηγούμενη αναφορά στο Apple Car έκανε λόγο για παρουσίασή του το 2024. Με βάση όμως τα όσα βιώνουμε από την έλλειψη ημιαγωγών (ίσως και γιατί μία σχετική ασάφεια σε τέτοια θέματα είναι πάντα βολική) η ημερομηνία αυτή μετατέθηκε ένα έτος αργότερα. Υπήρξε μάλιστα και ένας αναλυτής της Wedbush, ονόματι Dan Ives, ο οποίος υποστηρίζει πως οι πιθανότητες της Apple να παρουσιάσει το δικό της αυτοκίνητο εντός του 2025 αγγίζουν το 60-65%.

Τι θα είναι αυτό; Πρακτικά κανένας δεν γνωρίζει. Το Project Titan, για την κατασκευή ενός επαναστατικού αυτοκινήτου, ξεκίνησε ουσιαστικά το 2014, και από τότε έχει περάσει από αρκετά κύματα. Οι αναφορές κάνουν λόγο για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, ενώ το ιδανικό αυτοκίνητο κατά τον κατασκευαστή θα ήταν κάτι χωρίς τιμόνι και πεντάλ, με το εσωτερικό του να είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει μία hands-off εμπειρία.

Το Bloomperg, ωστόσο, αναφέρει παράλληλα πως υπάρχουν και άνθρωποι που δουλεύουν επάνω στο πρόγραμμα, οι οποίοι διατηρούν σοβαρούς προβληματισμούς ως προς το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η ολοκλήρωση ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5, με το απαραίτητο λογισμικό, τους αισθητήρες και τους ανάλογους επεξεργαστές είναι κάτι που μέχρι στιγμής κανένας κατασκευαστής δεν έχει πετύχει.

Η Apple, από την πλευρά της, απέφυγε για μία ακόμα φορά να σχολιάσει οποιαδήποτε φήμη και διατηρεί σιγή ισχύος γύρω από το όλο θέμα.

Μιχάλης Κατωπόδης
drive.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου