ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Tesla – Η εταιρεία του Ίλον Μασκ ξεπέρασε το ένα τρισεκατομμύριο σε χρηματιστηριακή αξία

tesla-η-εταιρεία-του-ίλον-μασκ-ξεπέρασε-τ-341659

Συμβάσεις έξι έργων ύψους 6,5 εκατ. ευρώ στη Μαγνησία υπέγραψε ο Κων. Αγοραστός

H ανακοίνωση της Hertz ότι αγοράζει 100.000 αυτοκίνητα της Tesla για τον στόλο των ενοικιαζόμενων οχημάτων της ενθουσίασε την Ουόλ Στριτ και εκτίναξε για πρώτη φορά την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας του Ίλον Μασκ πάνω από το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Η παραγγελία, μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, επέτρεψε στην Tesla να μπει στο ίδιο κλαμπ με τους τεχνολογικούς γίγαντες Apple, Amazon, Microsoft και Alphabet, των οποίων η χρηματιστηριακή αξία υπερβαίνει το ένα τρισ.

Και το γεγονός ότι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικιαζόμενων οχημάτων ποντάρει στην ηλεκτροκίνηση είναι καλό νέο ενόψει της συνόδου για το κλίμα που ξεκινά την Κυριακή στη Γλασκώβη.

Η Herz ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι θα ολοκληρώσει την αγορά των Tesla Model 3 μέχρι το τέλος του 2022. Σύμφωνα με το Associated Press, το ύψος της συμφωνίας πρέπει να κυμαίνεται γύρω στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία θα δημιουργήσει επίσης δικό της δίκτυο σταθμών φόρτισης.

Μετά άνοδο της μετοχής της Tesla κατά 12,6% τη Δευτέρα, το μερίδιο του 23% που κατέχει ο Ίλον Μασκ στην εταιρεία αξίζει περίπου 230 δισεκατομμύρια δολάρια, εδραιώνοντας την πρωτοκαθεδρία του στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου