ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με κατανάλωση μόλις 1,8 λίτρα στα 100 χλμ. το VW Cross Coupe

με-κατανάλωση-μόλις-18-λίτρα-στα-100-χλμ-το-vw-c-342575

Το Cross Coupe Concept που είδαμε στην Γενεύη εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα οι οποίοι αποδίδουν 55 και 115 άλογα.

Κι όμως. Το πρωτότυπο Cross Coupe Concept που παρουσίασε η VW στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι ένα μοντέλο το οποίο καταναλώνει μόλις 1,8 λίτρα καυσίμου -πετρελαίου- στα 100 χλμ. Κι όλα αυτά από ένα αυτοκίνητο το οποίο εκτός του κινητήρα ντίζελ εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Για πρώτη φορά είδαμε το Cross Coupe Concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, στο τέλος του περασμένου χρόνου. Ήταν ένα πρωτότυπο crossover με έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν βενζινοκινητήρα τεχνολογίας TSI και σε το υβριδικό αυτό σύστημα το όχημα εξασφάλιζε κατανάλωση μόλις 2,7 λίτρα βενζίνης στα 100 χλμ.

Το Cross Coupe Concept που είδαμε στην Γενεύη εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα οι οποίοι αποδίδουν 55 και 115 άλογα. Ο συμβατικός κινητήρας είναι ντίζελ 2.0 λίτρων απόδοσης 190 ίππων. Η συνδυασμένη απόδοση όλων των κινητήρων κυμαίνεται μεταξύ 265 έως 306 ίππους. Το όχημα επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα φθάνει τα 220 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση του οχήματος σε πετρέλαιο είναι μόλις 1,8 λίτρα στα 100 χλμ.

Το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αυτόνομα με τους ηλεκτροκινητήρες με ταχύτητες μέχρι 120 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία που εξασφαλίζουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι για 45 χιλιόμετρα.

Το υβριδικό σύστημα του νέου δημιουργήματος της VW διαθέτει δύο προγράμματα λειτουργίας . Το City στο οποίο λειτουργεί ο ηλεκτρικός κινητήρας στον πίσω άξονα και την sport στην οποία το υβριδικό σύστημα βρίσκεται στη μέγιστη απόδοση του.

Τις σχεδιαστικές γραμμές του Cross Coupe αναμένεται να δούμε στο Tiguan της επόμενης γενιάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου