ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αναβάλλεται μέχρι το 2023 η παραγωγή του Τesla Roadster

αναβάλλεται-μέχρι-το-2023-η-παραγωγή-του-τesl-851206

Η παραγωγή του νέου Tesla Roadster και του Cybertruck αναβάλλεται έως το 2023, πράγμα που σημαίνει ότι, μιλώντας για το πρώτο, θα ξεκινήσει έξι χρόνια μετά την πρώτη αποκάλυψή του που είχε γίνει το 2017.

Η καθυστέρηση επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Elon Musk στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της Tesla. Ο Musk απέδωσε την καθυστέρηση στις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 αλλά και στην δυστοκία της αλυσίδας τροφοδοσίας με την έλλειψη των ανταλλακτικών αλλά και των ημιαγωγών. Η καθυστέρηση στην παρουσίαση του νέου Roadster, παλιότερα είχε να κάνει με την εξέλιξη νέων μπαταριών και κινητήρων για τα σεντάν μοντέλα της εταιρείας, για τα οποία είχε δοθεί προτεραιότητα.

Μαζί με το Roadster, ο Musk πρόσθεσε και το Cybertruck στη λίστα της Tesla για έναρξη παραγωγής το 2023, επιβεβαιώνοντας πως την έκδοση παραγωγής θα την δούμε μέσα στο 2022 αλλά την έναρξη της ευρείας παραγωγής θα την προγραμματίσουν για ένα χρόνο μετά. «Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε μπορούμε να παράγουμε τόσο το μεγάλο φορτηγό Semi, όσο και το νέο Roadster».

«Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις σοβαρές ελλείψεις στην αλυσίδα εφοδιασμού το 2023 και είμαι αισιόδοξος ότι θα το καταφέρουμε» είπε ο Musk. Η Tesla ισχυρίζεται ότι το Roadster θα προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, με 1,9 δευτερόλεπτα για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και 4,2 δευτερόλεπτα για τα 160 χλμ./ώρα από στάση, με το 400άρι να ολοκληρώνεται σε μόλις 8,9 δευτερόλεπτα.

prothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου