ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Alfa Romeo υπόσχεται καταιγισμό νέων μοντέλων!

η-alfa-romeo-υπόσχεται-καταιγισμό-νέων-μοντέλ-372757

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato δήλωσε την Τετάρτη ότι η μάρκα θα λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο έως το 2026 ξεκινώντας από την έκδοση παραγωγής του μικρού crossover Tonale το 2022.

Η Tonale, η οποία αρχικά έπρεπε να λανσαριστεί στο τέλος του τρέχοντος έτους, θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo. Επιπλέον, από το 2027, όλες οι νέες Alfa Romeo θα είναι ηλεκτρικές.

Ο Imparato είχε προηγουμένως πει ότι η Alfa Romeo θα πρέπει να βελτιώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο, κάτι που σημαίνει την προσθήκη δύο νέων crossover στη γκάμα. Αυτό περιλαμβάνει την Tonale που σχετίζεται με το Jeep Compass αλλά και ένα ακόμα μικρότερο crossover που θα έρθει να ενισχύσει τη γκάμα της.

Σε κάθε περίπτωση, βασικό συστατικό της μάρκας θα παραμείνει ο οδηγοκεντρικός χαρακτήρας των μοντέλων καθώς ο Imparato με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο περιέγραψε πριν λίγες μέρες τους στόχους της εταιρείας, λέγοντας πως δεν θέλει να βγάλει στην αγορά «ένα iPad με αυτοκίνητο γύρω του».

Η μάρκα έχει θέσει επίσης ως στόχο και την επέλασή της στην αμερικανική αγορά, με ένα νέο crossover, πιθανότατα μικρότερο από την Stelvio, ενώ, όπως τόνισε ο Jean-Philippe Imparato, η Alfa Romeo πρόκειται επίσης να εγκαταλείψει την πλατφόρμα Giorgio πάνω στην οποία «χτίζονται» τόσο η Giulia όσο και την Stelvio, τα μόνα αυτοκίνητα που πωλεί αυτή τη στιγμή η εταιρεία στις ΗΠΑ. Η πλατφόρμα Giorgio θα αντικατασταθεί από την STLA που θα μοιραστεί με τη Maserati.

drive.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου