ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Online κατάθεση πινακίδων: Πώς θα την κάνετε – Αναλυτικά τα βήματ

online-κατάθεση-πινακίδων-πώς-θα-την-κάνετε-397182

Ειδικές πλατφόρμες που εξυπηρετούν τους πολίτες που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους σε κάποια δημόσια υπηρεσία από το διαδίκτυο έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δίνει τη δυνατότητα για ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων, παρέχοντας στους Έλληνες την ευκολία να μην πηγαίνουν δια ζώσης στις αρμόδιες Αρχές.

Αναλυτικά τα βήματα
Έτσι, με ένα απλό κλικ είτε μέσα από τον υπολογιστή, είτε μέσα από το κινητό, θα μπορούν να θέτουν το όχημα τους σε προσωρινή ακινησία έχοντας μόνο τους κωδικούς TaxisNet ενώ αντίστοιχα στην ίδια πλατφόρμα θα μπορούν πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας τους να ελέγχονται οnline και να συμπληρώνουν την σχετική αίτηση, υποβάλλοντας έτσι το αίτημα τους. Ως εκ τούτου:

Συνδέεστε στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης ΑΑΔΕ
Μπαίνετε στην εφαρμογή myCar
Βάζετε τους κωδικούς Taxisnet
Καταχωρείται: α) τον ΤΚ της περιοχής β) την οδό γ) τον αριθμό
Δηλώνετε το χώρο στάθμευσης ( ενοικιασμένος ή καταχωρημένος)
Υποβάλετε την αίτηση
Λαμβάνεται τον αριθμό αίτησης
Αφαιρείται τις πινακίδες από το όχημα και τις κρατάτε σε ασφαλές μέρος

Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία το αμάξι δεν μπορεί να μετακινηθεί για κανένα λόγο ούτε για να ακινητοποιηθεί εκ νέου ούτε για να πάει service και υπάρχουν κυρώσεις που φτάνουν έως τα 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής. Ο μοναδικός τρόπος μετακίνησης του οχήματος είναι με προσωρινές πινακίδες για τις οποίες θα χρειαστεί ο οδηγός να έχει μαζί του ασφάλεια αυτοκινήτου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου