ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To ηλεκτρικό Mugen Shinden!

to-ηλεκτρικό-mugen-shinden-346354

Η Ιαπωνική εταιρία Mugen αποκάλυψε την ηλεκτρική μοτοσικλέτα που θα χρησιμοποιήσει στη φετινή της προσπάθεια στην κατηγορία TT Zero του Isle of Man: την Shinden, των 120 ίππων!

Το όνομα της νέας μοτοσικλέτας σημαίνει «Θεός του Ηλεκτρισμού» (Shin=Θεός, Den=Ηλεκτρισμός). Στις επίσημες ανακοινώσεις της, η Mugen εξηγεί πως πρόκειται για μια θεότητα που κυριαρχεί όλων των ειδών του ηλεκτρισμού, από τον κεραυνό μέχρι τον στατικό και στην οποία εύχονται να τους συντροφεύσει στον αγώνα. Εξ ού και το όνομα.

Αρχικά, η μοτοσικλέτα που αναμενόταν να παρουσιαστεί από την ιαπωνική εταιρεία, θεωρούνταν πως θα αποτελεί ένα μεταμφιεσμένο Honda RC-E concept (oι δύο εταιρείες έχουν στενή σχέση, μιας και η Mugen έχει ιδρυθεί από τον γιο του ιδρυτή της Honda, Soichiro Honda), ωστόσο, οι διαφορές ανάμεσα στις δύο μοτοσικλέτες φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Επιπλέον, στη σέλα του Shinden θα βρεθεί ο 17 φορές νικητής του Isle of Man TT, John McGuinness, o οποίος θα κληθεί να τιθασεύσει τους 120 ίππους και τα 259 κιλά της μοτοσικλέτας, με απώτερο σκοπό τη νίκη, αλλά και το έπαθλο των 10.000 λιρών για όποιον καταφέρει να ξεπεράσει το όριο των 100 μ.α.ώ. (160 χλμ./ώρα) στην πίστα.

Εκτός από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, τέλος, η Mugen έδωσε στη δημοσιότητα κι ένα βίντεο με το ηλεκτρικό superbike της εν δράσει

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την ισχυρή και αθόρυβη ηλεκτρική μοτοσικλέτα εν δράσει

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου