ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Tesla: Ο αυτόματος πιλότος μπερδεύει το φεγγάρι για πορτοκαλί φανάρι & κόβει ταχύτητα

tesla-ο-αυτόματος-πιλότος-μπερδεύει-το-φεγ-467047
Ο οδηγός του ηλεκτρικού οχήματος Tesla παραπονέθηκε ότι το αμάξι του ελάττωσε ταχύτητα, όταν μπέρδεψε το φεγγάρι στον ουρανό με πορτοκαλί φανάρι.
Ο αυτόματος πιλότος ενός ηλεκτρικού αμαξιού Tesla μπέρδεψε το φεγγάρι στον ουρανό για ένα πορτοκαλί φωτεινό σηματοδότη, σύμφωνα με το βίντεο που ανέβασε ο οδηγός του αυτοκινήτου στο Twitter.
“Ε, Έλον Μασκ, ίσως να ήθελες η ομάδα σου να αντιμετωπίσει το πώς το φεγγάρι ξεγελά τον αυτόματο πιλότο” έγραψε ο Τζόρνταν Νέλσον στην ανάρτησή του για το μπέρδεμα με το Tesla.
“Το αμάξι νομίζει ότι το φεγγάρι είναι πορτοκαλί φανάρι και θέλει να κόβει ταχύτητα” εξήγησε ο οδηγός του ηλεκτρικού οχήματος.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την πλευρά της η Tesla προειδοποιεί τους οδηγούς ότι “ο αυτόματος πιλότος και οι δυνατότητες αυτόματης οδήγησης έχουν σκοπό να χρησιμοποιούνται επικουρικά παρουσία ενός οδηγού που συμμετέχει πλήρως, έχει και τα δυο χέρια του στο τιμόνι και είναι έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή”, όπως αναφέρει η εταιρεία.
Αυτό τον μήνα η Tesla κυκλοφόρησε την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση Full Self-Driving Beta v9 (FSD v9) για το σύστημα αυτόματης οδήγησης, που επιτρέπει στο όχημα να κινείται μόνο του ακόμα και μέσα στην πόλη.
Η συγκεκριμένη αναβάθμιση, που προς το παρόν είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό οχημάτων, περιλαμβάνει δύο σημαντικές καινοτομίες που προσφέρουν μεγαλύτερη ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων και την αλλαγή κατεύθυνσης σε δύσκολες περιστάσεις.
Όπως υποσχέθηκε ο ίδιος ο Έλον Μασκ στο Twitter, το σύστημα σύντομα θα μάθει να εντοπίζει τα φλας άλλων οχημάτων και να προβλέπει πιθανούς κινδύνους.
Θα είναι σε θέση ακόμη να ξεχωρίζει τα φώτα των ασθενοφόρων και των περιπολικών, ενώ θα βλέπει ακόμα και τις χειρονομίες των άλλων οδηγών.
Παρ’ όλ’ αυτά, η Tesla επιμένει ότι το σύστημα θα πρέπει να χρησιμοποιείται με μεγάλη προσοχή.
“Μπορείς να κάνεις το λάθος πράγμα τη λάθος στιγμή, γι’ αυτό να έχετε τα χέρια σας πάντα στο τιμόνι και να δείχνετε μεγάλη προσοχή στον δρόμο”.
sputniknews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου