ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σχέδιο για συνολικά 145 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον Δήμο Βόλου

σχέδιο-για-συνολικά-145-σημεία-φόρτισης-514790

Στην εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος «Λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2020».

Το θέμα έρχεται στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βόλου, που θα συνεδριάσει σήμερα Δευτέρα διά περιφοράς, λόγω των μέτρων της πανδημίας, στις 13:00.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 74.400 ευρώ και θα έχει φορέα υλοποίησης το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η Οικονομική Επιτροπή θα συζητήσει σήμερα για τη διενέργεια διαγωνισμού με αντικείμενο την ανάθεση υπηρεσίας για παροχή συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης του δήμου για την εκπόνηση του σχεδίου.

Ως περιοχή παρέμβασης ορίζεται η εδαφική περιοχή η οποία ταυτίζεται με τα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου

Ο Δήμος Βόλου, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή του 2011, έχει πληθυσμό 144.449 κατοίκους, και με δεδομένο αυτό θα πρέπει στο πλαίσιο του σχεδίου να χωροθετηθούν, σύμφωνα με τις αντικειμενικές ανάγκες του Δήμου, τουλάχιστον 145 σημεία φόρτισης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προγράμματος, το κάθε Σχέδιο περιέχει υποχρεωτικά τη χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης και σημείων επαναφόρτισης Η/Ο εντός των διοικητικών ορίων του Φορέα Εκπόνησης, στους χώρους στάσης και στάθμευσης, καθώς και σε ελεγχόμενους από τους δήμους χώρους στάθμευσης και δημοτικούς χώρους στάθμευσης, ώστε να προβλέπεται υποχρεωτικά η χωροθέτηση ενός κατ’ ελάχιστον σημείου επαναφόρτισης Η/Ο ανά χιλίους 1.000 κατοίκους του δήμου, και ειδικότερα σε:

-Υφιστάμενους υπαίθριους δημοτικούς χώρους στάθμευσης.

-Υφιστάμενους στεγασμένους δημοτικούς χώρους στάθμευσης.

-Υφιστάμενες παρόδιες θέσεις στάθμευσης, ελεύθερες και ελεγχόμενης στάθμευσης, ιδίως στα πολεοδομικά κέντρα των δήμων και σε περιοχές αυξημένης επίσκεψης και σε πυκνοδομημένες αστικές περιοχές.

-Νέους υπαίθριους/στεγασμένους χώρους στάθμευσης ή παρόδιες θέσεις στάθμευσης που χωροθετούνται με σκοπό την εγκατάσταση σημείων επαναφόρτισης Η/Ο.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 2 μήνες.

Αλλα θέματα

Η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει με συνολικά 18 θέματα ημερήσιας διάταξης. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται η υποβολή πρακτικού κατακύρωσης του ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη διαχείριση και λειτουργία του δημοτικού Πολυώροφου Χώρου Στάθμευσης Οχημάτων επί της οδού Φιλελλήνων, ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 162.192,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.».

Η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού προτείνει στην Οικονομική Επιτροπή την ανάδειξη της εταιρείας με διακριτικό τίτλο «cityzen parking & services» ως οριστικού αναδόχου.

Η Οικονομική Επιτροπή θα κληθεί ακόμη, να εγκρίνει την προσφυγή με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την «Προμήθεια φορητών Η/Υ, καμερών και ακουστικών –μικροφώνων (headset)», προϋπολογισμού 15.810,00€ και τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνονται ακόμη θέματα των Τεχνικών Υπηρεσιών, της Υπηρεσίας Κοιμητηρίων και των Νομικών Προσώπων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου