ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Huydai εκτιμά ότι μέχρι το 2030 θα έχουν κυκλοφορήσει ιπτάμενα αυτοκίνητα

η-huydai-εκτιμά-ότι-μέχρι-το-2030-θα-έχουν-κυκλοφ-536440

Ο Mάικλ Κόουλ, διευθύνων σύμβουλος των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων της νοτιοκορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai, δήλωσε ότι η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει κάποιες «πολύ σημαντικές επενδύσεις» στην αεροπορική αυτοκίνηση μέσα στις πόλεις, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά μέρος του μέλλοντος».

«Θεωρούμε ότι σίγουρα μέχρι τα τέλη αυτής της δεκαετίας ,τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα συνεισφέρουν τα μέγιστα ώστε να ελευθερωθεί η κινησιακή συμφόρηση στις πόλεις και θα μειώσουν τις εκπομπές αερίου , είτε πρόκειται για κινητικότητα εντός της πόλης είτε ακόμη μεταξύ πόλεων».

Η εταιρεία παρουσίασε την ιδέα του ιπτάμενου αυτοκινήτου, σε συνεργασία με την Uber, στο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο του 2020.

Η Hyundai συμμετέχει επίσης στο πρώτο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς διάδρομο, σχεδιασμένο για αεροσκάφη με δυνατότητα ηλεκτρικής κατακόρυφης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), που έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στο Κόβεντρι αργότερα αυτό το έτος.

Το «αστικό αεροδρόμιο» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών ταξί και των αυτόνομων drone παράδοσης.

Πηγή: Guardian

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου