ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

«Πάρτι» πωλήσεων για την KTM

πάρτι-πωλήσεων-για-την-ktm-357537

Κοιτάζοντας τα οικονομικά στοιχεία των κατασκευαστών μοτοσυκλετών, παρατηρεί κανείς ένα περίεργο φαινόμενο. Παρότι η κρίση είναι κυρίως ευρωπαϊκή, οι εταιρείες της γηραιάς ηπείρου κάνουν «πάρτι» πωλήσεων! Αντίθετα, οι Ιάπωνες έχουν βυθιστεί σε ένα φαύλο κύκλο αδιάφορων ή μη «ερεθιστικών» για τον δυτικό αγοραστή μοντέλων. Αποτέλεσμα: οι πωλήσεις τους σε Ευρώπη και ΗΠΑ να μειώνονται διαρκώς.

Αντίθετα οι BMW, Ducati, Triumph, και η KTM ανέφεραν φέτος διψήφια αύξηση πωλήσεων. Το 2011 η άνοδος για την ΚΤΜ έφτασε το 22,4%, ενώ τα κέρδη ανήλθαν στα 20,7 εκατ. ευρώ. Πέρυσι η ΚΤΜ πούλησε 81.200 μοτοσυκλέτες, όταν το 2010 είχε πουλήσει 66.327. «Η επιτυχία του 25 Duke και της νέας σειρά Enduro Competition (ΕΧC) ήταν καθοριστική για την αύξηση πωλήσεων και κερδών», δήλωσε ο Στέφαν Πίρερ, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΤΜ.

«Το μερίδιο αγοράς της KTM στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 30%, από το 4,9% στο 6,3% μέσα σε μια χρονιά. Η KTM ήταν ξεκάθαρα η εταιρεία με τις καλύτερες επιδόσεις πέρσι σε σχέση με όλους τους ανταγωνιστές της», συμπλήρωσε.

Το πιο καλοπουλημένο μοντέλο των αυστριακών είναι το ολόφρεσκο Duke 125 που έκανε τεράστια επιτυχία στην Ινδία, όπου και κατασκευάζεται. Σύμφωνα με τα στοιχειά που δημοσιοποίησε η ΚΤΜ, τα νέα μοντέλα EXC (μοντέλα για το χώμα) αποδείχτηκαν επίσης δημοφιλή.

Πάντως η εταιρεία περιμένει ότι οι πωλήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη θα παραμείνουν απλώς σταθερές, με την ανάπτυξή της να έρχεται από τις αναδυόμενες αγορές της Ινδίας, της Νότιας Αμερικής, και της υπόλοιπης Ασίας.

Για το 2012, η KTM ελπίζει ότι θα πουλήσει μόνο στην Ινδία 20.000 δίτροχα, ποντάροντας στην επιτυχία του νέου ΚΤΜ Duke 200. Αυτό σημαίνει ότι η 1 στις 5 μοτοσυκλέτες της θα πουληθούν στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, κάνοντας ευτυχισμένη την ινδική Bajaj που πλέον κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της αυστριακής ΚΤΜ και κάνει… «πάρτι» με τα οικονομικά αποτελέσματά της. Θυμίζουμε ότι για το 2013 ετοιμάζεται και το KTM 350 Duke.

Newsbeast.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου