ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι «Επαναστατικές Διαδρομές 2021» ξεκινούν από την Μαγνησία

οι-επαναστατικές-διαδρομές-2021-ξεκινο-584620

Η Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β.) υποδέχεται μοτοσυκλετιστές εκπροσώπους των συνεργαζόμενων Λεσχών Αλεξανδρούπολης, Λεωνίδιου και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε ιστορικές διαδρομές στη Μαγνησία, στις 28, 29 και 30 Μαΐου 2021.

Η συνάντηση αυτή των Ελλήνων μοτοσυκλετιστών είναι η πρώτη επίσημη εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Επαναστατικές Διαδρομές 2021», η οποία δημιουργήθηκε από τις παραπάνω Λέσχες της Ελλάδας και την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού από την Κύπρο, για να τιμηθεί η Επανάσταση του 1821 και τους αγώνες των Ελλήνων, πριν και μετά απ’ αυτήν, για την Ελευθερία.

Πενήντα συνολικά μοτοσυκλετιστές, εκπρόσωποι των Λεσχών Αλεξανδρουπόλεως (MOTO CLUB ALEXANDROUPOLIS “ΟΙ ΑΓΡΙΑΝΕΣ”), Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (ΜΟΤΟ.ΛΕ.ΜΕ.) και της Μοτοπαρέας Λεωνιδίου θα βρίσκονται στην Μαγνησία από την Παρασκευή 28 Μαΐου, με σκοπό να περιηγηθούν ιστορικά μέρη της Μαγνησίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου 29/5/2021, όλοι οι εκπρόσωποι των Λεσχών μαζί με μέλη της ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β. και ξεναγό τους τον Δήμο Βελεστίνου, θα επισκεφτούν την πόλη του Βελεστίνου. Θα περιηγηθούν στο «Σπίτι του Ρήγα», στην Υπέρεια Κρήνη και θα επισκεφτούν το Κέντρο Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής».

Στη συνέχεια, οι μοτοσυκλετιστές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Δρ. Δημητρίου Απ. Καραμπερόπουλου, Ιστορικού της Ιατρικής και Πρόεδρου της «Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα» με τίτλο “Ο Ρήγας Βελεστινλής έσπειρε το σπόρο της Ελευθερίας στους Ελληνες…».

Ο Δρ. Καραμπερόπουλος, ο οποίος έχει αφιερωθεί επί σειρά ετών στη μελέτη του έργου του Ρήγα προσφέροντας πολύτιμο υλικό για την κατανόηση των ιδεών του πρωτεργάτη της Επανάστασης, θα ταξιδέψει ειδικά για τον σκοπό αυτό στην γενέθλια πόλη του. Μετά την ομιλία, η συνδιοργανώτρια Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και η Αντινομάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη θα δεξιωθούν τους επισκέπτες.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 30 Μαΐου 2021, οι μοτοσυκλετιστές θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών. Εκεί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί Αρτοκλασία. Η πράξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία αφού ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών υπήρξε το σημείο αναφοράς για την Επανάσταση στο Πήλιο και τον πρωτεργάτη της Άνθιμο Γαζή.

Αυτή, την πρώτη εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Επαναστατικές Διαδρομές 2021, θα την ακολουθήσουν εκδηλώσεις στις πόλεις του Λεωνιδίου, της Αλεξανδρούπολης και του Μεσολογγίου. Στο Μεσολόγγι μάλιστα θα συναντηθούμε με την πορεία της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.

Κορυφαία εκδήλωση θα αποτελέσει η μεγάλη προσκυνηματική πορεία των Ελλήνων μοτοσυκλετιστών εντός και εκτός των συνόρων της Ελλάδας και της Κύπρου. Το προσκύνημά τους αυτό θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουλίου και θα συμπεριλάβει τόπους – ορόσημα για την Ελληνική Επανάσταση: το Βελιγράδι για να τιμήσουν το Ρήγα Βελεστινλή και τους συναγωνιστές του, την Οδησσό για να τιμήσουν τη Φιλική Εταιρεία και τον Ελληνισμό της διασποράς, το Ιάσιο και το Δραγατσάνι, όπου μάλιστα θα συναντηθούν με τον Ιερό Λόχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής Διονύσιος Σολωμός», για να τιμήσουν τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και τον Ιερό Λόχο του.

Η πορεία τους θα συνεχιστεί μέσα στην Ελλαδική και την Κυπριακή επικράτεια και θα πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις σε πόλεις από τις οποίες θα διέλθει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου