Πάτησαν γκάζι οι πωλήσεις καινούργιων ΙΧ τον Απρίλιο

Τελευταία ενημέρωση: 2021-05-15, 09:36:33
Πάτησαν γκάζι οι πωλήσεις καινούργιων ΙΧ τον Απρίλιο

Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο προηγούμενος μήνας για την αγορά αυτοκινήτου, που σημειώνει συνεχή άνοδο το τελευταίο διάστημα και από τις αρχές της χρονιάς. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο πρωτοκυκλοφόρησαν στην αγορά 10.198 νέα αυτοκίνητα, σε αντίθεση με τα 2.434 που ταξινομήθηκαν τον ίδιο μήνα το 2020 – ο περσινός μήνας ήταν ο χειρότερος όλων των εποχών λόγω της πανδημίας και του σκληρού λοκντάουν.

Σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ, υπάρχει σημαντική στροφή στα μοντέλα με κινητήρες ηλεκτρισμού, τα μοντέλα βενζίνης ενώ, μειωμένα είναι τα μερίδια στα ντίζελ.

Ειδικότερα, οι περισσότεροι προτίμησαν μοντέλα με κινητήρες βενζίνες, σημειώνοντας άνοδο 4,7% σε σχέση με πέρσι. Ο λόγος είναι, ότι, πλέον υπάρχει μεγάλη γκάμα με νέους, μικρούς – κυρίως 1000αρηδες – κινητήρες σε εκδόσεις με 100 – 150 ίππους, ενώ, αντιθώς, τα ντίζελ μείωσαν το μερίδιο τους κατά 11,4%).

Μικρή αλλά σταθερή είναι η ανοδική πορεία στα ηλεκτρικά και τα Plug – in μοντέλα, αυξάνοντας το μερίδιο στο 4,3%. Το μεγαλύτερο ποσοστό το απορροφούν τα SUV μοντέλα, κυρίως τα μικρά B-SUV ενώ, συρρικνώνονται τα μεσαία σεντάν.

tanea.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=