ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σπάνε τα τηλέφωνα στις σχολές, αρχίζουν οι εξετάσεις οδήγησης

σπάνε-τα-τηλέφωνα-στις-σχολές-αρχίζου-611469

Δόθηκαν οι απαιτούμενες οδηγίες για τον ακριβή τρόπο λειτουργίας τους

Αρχίζουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι εξετάσεις οδήγησης μετά από παύση 5,5 μηνών. Στις σχολές οδήγησης τα τηλέφωνα σπάνε από υποψηφίους οδηγούς που θέλουν να βγάλουν δίπλωμα. Οι εκπαιδευτές πασχίζουν για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, που πιέζει ασφυκτικά, όμως δεν είναι δυνατόν. Υπάρχουν πολλές εξετάσεις σε εκκρεμότητα και ταυτόχρονα πολλοί νέοι υποψήφιοι οδηγοί.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Μαγνησίας, Ιορδάνης Πολατίδης, ενημερώθηκε ότι παρελήφθη το ΦΕΚ με τις διευκρινίσεις που περίμεναν οι εκπαιδευτές για τον τρόπο λειτουργίας των σχολών.

«Οι εξετάσεις για τα πρακτικά μαθήματα ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα. Οι εξετάσεις για τη θεωρία δεν γνωρίζουμε πότε ακόμη. Όμως, τα μαθήματα μπορούν να γίνονται διαδικτυακά», σημειώνει ο ίδιος.

Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται είναι έντονο. «Εχουμε πολύ κόσμο και μένουμε και πολύ πίσω λόγω της υγειονομικής κρίσης. Εμείς θέλουμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους», προσθέτει.

Νέοι υποψήφιοι οδηγοί ζητούν να ξεκινήσουν μαθήματα και να δώσουν εξετάσεις εδώ και τώρα. Ηταν πολλούς μήνες στην αναμονή λόγω των μέτρων του κορονοϊού και γι’ αυτό διαμαρτύρονται.

«Πασχίζουμε για να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Χρειάζεται όμως υπομονή από τον κόσμο. Μακάρι να μπορούσαν να δώσουν όλοι εξετάσεις μεμιάς, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει», λέει ο κ. Πολατίδης.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, Απόστολος Μπίκος, λέει: «Εχουμε συζητήσεις με τη Διεύθυνση Μεταφορών και θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη εξεταστών. Ανοίξαμε και ο κόσμος έρχεται στα γραφεία μας να κάνει εγγραφές. Θα δούμε πώς θα κινηθούμε».

Επισημαίνεται ότι οι εξετάσεις οδηγών φορτηγών και λεωφορείων συνεχίζονται κανονικά όπως και στη διάρκεια των μέτρων.

Οι σχολές οδήγησης που ξεκίνησαν να λειτουργούν εκ νέου στις 19 Απριλίου, τηρούν πολύ αυστηρά μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού και συγκεκριμένα τα εξής:

α. απολύμανση, μεταξύ διαδοχικών μαθημάτων των σημείων του εκπαιδευτικού οχήματος με τα οποία έρχονται σε επαφή οι εμπλεκόμενοι,

β. υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους εμπλεκόμενους

γ. διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό έως και 24 ώρες πριν το προγραμματισμένο μάθημα για τους εκπαιδευόμενους και τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα για τους εκπαιδευτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου