ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κίνα: Απαγορεύει τη χρήση οχημάτων Tesla μέσα σε εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων

κίνα-απαγορεύει-τη-χρήση-οχημάτων-tesla-μέ-665331

Τα οχήματα της Tesla του Elon Musk απαγορεύεται πλέον να χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας, λόγω ανησυχιών του Πεκίνου για τις πληροφορίες οι οποίες πιθανόν να συλλεγούν από τις ενσωματωμένες κάμερες που διαθέτουν.

Η διαταγή, την οποία εξέδωσε η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες οχημάτων Tesla να σταθμεύουν τα οχήματά τους εκτός στρατιωτικών χώρων, σύμφωνα με άτομα με γνώση του περιεχομένου της τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η απαγόρευση, η οποία κοινοποιήθηκε σε όσους κατοικούν σε συγκροτήματα στρατιωτικών κατοικιών αυτή την εβδομάδα, συνδέεται με την πλήρη αδυναμία της κινεζικής κυβέρνησης να ελέγξει τι είδους πληροφορίες συλλέγουν οι ενσωματωμένες κάμερες των οχημάτων της αμερικανικής εταιρείας.

Οι κάμερες πολλαπλής κατεύθυνσης και οι υπερηχητικοί αισθητήρες των αυτοκινήτων της Tesla πιθανόν να “εκθέτουν συγκεκριμένες τοποθεσίες” και η απαγόρευση έχει ως στόχο την εξασφάλιση της μη διαρροής απόρρητων πληροφοριών εθνικής ασφάλειας.

Εκπρόσωπος της Tesla στην Κίνα αρνήθηκε να σχολιάσει την κίνηση των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων. Το δε κινεζικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε άμεσα σε σχετική ερώτηση του Bloomberg.

Η Tesla, όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, χρησιμοποιεί αρκετές μικροκάμερες, που βρίσκονται ενσωματωμένες κυρίως στο εξωτερικό των οχημάτων της, προκειμένου να διευκολύνει τον οδηγό στη στάθμευση, καθώς και σε λειτουργίες αυτόματου πιλότου ή πλήρως αυτόματης οδήγησης.

Τα περισσότερα μοντέλα της Tesla διαθέτουν επίσης μια εσωτερική κάμερα, συνήθως πάνω από τον καθρέφτη που βρίσκεται πάνω και δεξιά από τον οδηγό, η οποία διαπιστώνει κατά πόσον ο χειριστής του αυτοκινήτου κοιτάζει τον δρόμο ή κοιτάζει κάτω, εάν φορά γυαλιά ηλίου ή έχει χάσει εντελώς την προσοχή του στην οδήγηση του οχήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου