ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Hyundai ανακαλεί 82.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως

η-hyundai-ανακαλεί-82-000-ηλεκτρικά-αυτοκίνητα-πα-692037

Η Hyundai Motor Co. θα προχωρήσει στην ανάκληση περίπου 82.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, υφιστάμενη πλήγμα σχεδόν 900 εκατ. δολαρίων, καθώς η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας διαπίστωσε ελαττώματα σε ορισμένες κυψέλες μπαταριών των οχημάτων.

Η ανάκληση θα αφορά τα μοντέλα EV του Kona και του Ioniq, καθώς τα λεωφορεία Elec City, που κατασκευάστηκαν μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Μαρτίου 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Hyundai Motor. Οι κυψέλες μπαταριών κατασκευάστηκαν από την LG Energy Solution Co. σε εργοστάσιο στην Κίνα.

Το υπουργείο Μεταφορών της Νότιας Κορέας δήλωσε την Τετάρτη ότι τα αρχικά ευρήματα έρευνας που διεξήχθη έδειξαν ότι ένα Kona EV πήρε φωτιά λόγω προβλήματος στις κυψέλες της μπαταρίας, η οποία κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της LG Energy στο Nanjing.

Η ανάκληση οχημάτων που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, η οποία έρχεται να προστεθεί στην ανάκληση της Hyundai για το μοντέλο Konas τον Οκτώβριο, έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τον όμιλο. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Hyundai και η “αδελφή” αυτοκινητοβιομηχανία Kia Motors Corp. με ξεχωριστές ανακοινώσεις ανέφεραν ότι δεν πραγματοποίησαν συζητήσεις με την Apple Inc. για την κατασκευή του αυτοκινούμενου ηλεκτρικού αυτοκινήτου του τεχνολογικού κολοσσού, ανακαλώντας προηγούμενη ανακοίνωσε της Hyundai ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple.

Σύμφωνα με την SNE Research, η Hyundai πούλησε 64.000 ηλεκτρικά οχήματα το 2019 και 42.000 το 2018. Για τους εννέα μήνες έως το Σεπτέμβριο του 2020, η Hyundai και η Kia πούλησαν επίσης 130.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Συνολικά έχουν αναφερθεί παγκοσμίως 16 περιπτώσεις φωτιά σε ηλεκτρικά οχήματα Kona.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου